Share

O firmă care i-a vândut dezvoltatorului Cătălin TUDOSĂ materiale de construcții, încearcă de peste un an, să-și recupereze banii

Firma Patany Construct SRL, are de recuperat de la Cat Construct SRL, firma lui Cătălin TUDOSĂ, nici mai mult, nici mai puțin decât 236.274,50 lei.

Patronii societăți comerciale, specializată în comercializarea materialelor de construcții regretă și astăzi ziua în care au început să facă afaceri cu dezvoltatorul Cătălin Tudosă.

A trecut mai bine de un an, de când firma în cauză, Patany Construct SRL din Iași, i-a vândut lui Tudosă, materiale de construcții de peste 50.000 euro, pentru blocurile pe care le-a ridicat în Lunca Cetățuii, dar banii nu au fost recuperaţi încă.

Cei de la Cat Construct Grup au spus că nu au bani

Mai exact, după furnizarea materialelor de construcții, firma Patany Construct SRL a trimis firmei lui Tudosă, Cat Construct Grup SRL, o factură în valoare de 236.274,50 lei, pe data de 15 ianuarie 2019, adică în urmă cu mai bine de un an. De fiecare dată când reprezentanții firmei au cerut plata facturii, cei de la Cat Construct Grup au spus că nu au bani.

Citeste si   4.902 cazuri NOI de PERSOANE infectate cu SARS – CoV - 2 la nivelul ROMÂNIEI

“În motivare, creditorul a arătat că suma de 236.274,50 reprezintă plata pentru serviciile prestate, lucrările executate și produsele livrate, astfel cum sunt detaliate în cuprinsul facturii, factură ce a fost comunicată societății debitoare, prin poștă recomandată, cu confirmare de primire la data de 30.01.2019.

Termenul de plată al acestei facturi, a fost de 15 zile de la comunicare. A arătat creditorul că diversele servicii prestate au fost efectuate la diferite intervale de timp, însă permanent reprezentantul legal al societății debitoare, a solicitat amânarea facturării acestor servicii și produse ce au fost livrate pe motiv că subsemnata nu dispune de resursele financiare necesare pentru efectuarea plăților, urmând a comunica momentul la care ar urma sa se efectueze plata”, se arată într-o acțiune deschisă în justiție prin care Patany Construct SRL, încearcă să-și recupereze banii prin pronunțarea unei sentințe judecătorești.

SC Patany Construct SRL vrea să înceapă executarea silită

Având în vedere că Tudosă nu i-a dat niciun semn legat de plata facturii, firma Patany Construct SRL, a început primele demersuri pentru executarea silită. Astfel, firma a înregistrat la Judecătoria Iași, dosarul nr. 15087/245/2019, prin care solicită emiterea unei ordonanțe de plată.

Citeste si   Sentință DEFINITIVĂ pentru fostul SECRETAR al Primăriei Târgu-Frumos! Felicia SPULBER condamnată la ÎNCHISOARE cu suspendare

Pentru că suma revendicată, depășește 200.000 lei, cererea nu era de competența Judecătoriei, ci a Tribunalului. De aceea, magistrații Judecătoriei au declinat judecarea cererii, iar la Tribunal dosarul a primit numărul 7257/99/2019.

“Prin cererea de ordonanță de plată, înregistrată pe rolul Judecătoriei Iași la data de 20.05.2019, sub nr. 15087/245/2019, creditorul SC Patany Construct SRL, a solicitat instanței, în contradictoriu cu debitorul SC Cat Construct Grup SRL, pronunțarea unei hotărâri, prin care să dispună obligarea debitorului la plata sumei de 236.274,50 lei, sumă ce reprezintă contravaloarea produselor și serviciilor prestate, conform facturii fiscale nr. 03/15.01.2019, cu cheltuieli de judecată”, se arată în sentința prin care magistrații Judecătoriei au declinat dosarul.

De asemenea, la rândul lor, magistrații Tribunalului stabiliseră să  pronunțe o sentință în acest dosar pe data de 15 ianuarie 2020, la exact un an, după ce Patany Construct SRL, a emis factura către Cat Construct Grup SRL

În data de 13.02.2020, Tribunalul a admis cererea formulate de creditoarea Patany Construct SRL: “Admite cererea formulată de creditoarea Patany Construct SRL în contradictoriu cu debitoarea SC CAT CONSTRUCT SRL. Ordonă debitoarei să plătească creditoarei, în 30 de zile de la comunicarea prezentei ordonanţe, suma de 236.274,50 lei cu titlu de contravaloare a produselor şi serviciilor prestate, conform facturii fiscale seria PAT nr. 03/15.01.2019. Obligă debitoarea să plătească creditoarei suma de 2.200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă de timbru şi onorariu de avocat. Cu drept de a formula cerere în anulare în termen de 10 zile de la comunicare, eventuala cerere în anulare urmând a se depune la Tribunalul Iaşi. Executorie. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi”.

Contactat de reporterii Ziarului „Bună Dimineaţa Iaşi”, dezvoltatorul Cătălin TUDOSĂ, nu a oferit niciun răspuns în cazul situaţiei prezentate anterior. În schimb, administratorul firmei SC Patany Construct SRL, Penişoară Rotaru Constantin, a declarat că „este o problemă rezolvată din luna octombrie. Eu şi Cătălin suntem prieteni şi ne-am rezolvat problema înainte de proces. Au fost câteva probleme, dar cum am specificat, au fost rezolvate”. Însă, conform ultimei soluţii a Tribunalului Iaşi, cazul nu este nici pe departe soluţionat.

Citeste si   Vasilică TOMA, șoferul de la Târgu-Frumos rămâne PARLAMENTAR! Ion VĂTĂMANU l-a vrut în LEGISLATIVUL ROMÂNIEI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ