Share

Procurorii DIICOT și polițiști din Iași, Bacău și Vaslui au efectuat duminică 35 de percheziții, în cadrul unei acțiuni de amploare de destructurare a cinci grupări infracționale, care se ocupau cu contrabanda de țigări

Potrivit unor surse judiciare ale agenţiei Agerpres, una dintre percheziții a avut loc la sediul Sectorului de Poliție de Frontieră Fălciu din județul Vaslui, un polițist de frontieră fiind suspectat că îi ajuta pe traficanți să aducă țigările din Republica Moldova.

Conform unui comunicat al DIICOT, în perioada 2015 — 2017, în zona Pieței Sfântul Ilie din municipiul Bârlad, au acționat mai multe grupuri infracționale organizate, având ca scop desfășurarea, în mod constant, de activități de primire, deținere, transport și vânzare de țigări de contrabandă aduse din Republica Moldova.

Citeste si   Vaslui: Un bărbat din comuna Tătărăni ar fi incendiat două locuinţe în decurs de câteva ore

Anchetatorii susțin că introducerea în țară a țigărilor provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, a fost înlesnită și de un lucrător al poliției de frontieră.

În urma perchezițiilor, au fost găsite și ridicate aproximativ jumătate de milion de țigarete de contrabandă, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 lei moldovenești, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse, 3.200 de cutii materiale pirotehnice deținute fără drept. De asemenea, au fost găsite 10 autoturisme pe care se va pune sechestru, informează deschide.md.

Citeste si   AlegeriLocale2020/ Vaslui: Tudor Polak (PNL) - Mi-am dorit să pun accentul pe oameni, pe discuţiile cu aceştia

Totodată, 50 de persoane au fost aduse pentru audieri la sediul DIICOT — Biroul Teritorial Vaslui.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale a IGPR, acțiunea fiind derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, agerpres.ro.

Pentru realizarea acțiunii au fost angrenate efective de aproximativ 200 de lucrători de poliție și jandarmerie.

Citeste si   AlegeriLocale2020/ Vaslui: Tudor Polak (PNL) - Mi-am dorit să pun accentul pe oameni, pe discuţiile cu aceştia

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ