Din 2017 studentii isi pot infiinta gratuit PFA sau II

0
Share

Studentii care vor sa-si inceapa o afacere pe Persoana fizica autorizata (PFA) sau Intreprindere individuala  (II) o vor putea face gratis incepand din ianuarie 2017. Potrivit ueni noi legi care a fost publicata in Monitorul Oficial, acestia vor fi scutiti de la plata taxelor de inregistrare si autorizare si vor beneficia si de consultanta si asistenta gratuita din partea Registrului Comertului.

“Studentii care vor sa infiinteze o afacere  proprie, sunt scutiti de la plata taxelor pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a  unui  PFA sau unei intreprinderi individuale prin oficiile Registrului Comertului de pe langa tribunale, precum si de la plata tarifelor pentru serviciile de asistenta prestate de aceste oficii”, specifica noua lege publicata in Monitorul Oficial.

Citeste si   Beatrice Mahler, manager „Marius Nasta”: „Crește alarmant numărul de oameni cu forme severe de Covid-19”

In plus studentii vor beneficia si de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului Comertului.

Pentru a beneficia de revederile legii studentul trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

  • a) sa urmeze cursurile unei institutii de invatamant superior acreditata in Romania;
  • b) sa fie cel putin in anul II de studiu si sa fi promovat, integral, la data solicitarii, toate cerintele programei de invatamant prevazute de senatul institutiei;
  • c) nu a  implinit varsta de 30 de ani.
  • (3)  Cererea  de  inregistrare  si  autorizare a functionarii PFA sau a intreprinderii individuale va fi insotita de actul doveditor emis de institutia de invatamant superior, din care sa rezulte ca sunt indeplinite conditiile prevazute la alin. (2) lit. a) si b).
Citeste si   Belgia intră în CARANTINĂ, de duminică. Sitemul medical, la pâmânt

Legea nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale va intra in vigoare in ianarie 2017. Actul normativ a fost adoptat in septembrie de Parlament, promulgat de presedintele Klaus Iohannis si publicat saptamana aceasta in Monitorul Oficial.

Citeste si   Comitetul pentru Situații de Urgență decide luni cum vor funcționa școlile din București în următoarele 14 zile

Sursa: startupcafe


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ