Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi fac un apel către cetaţeni să respecte în continuare recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare.

De la declansarea pandemiei de Covid 19, la nivelul judeţului Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a efectuat aproximativ 400 de anchete epidemiologice

Pe parcursul acestor luni au fost derulate şi anchete epidemiologice în paralel şi toate acestea au drept scop identificarea contacţilor direcţi, izolarea acestora la domiciliu, testarea şi în cazul depistării lor pozitive, internarea în unităţile medicale. Anchetele epidemiologice au fost declanşate atât în cazul persoanelor depistate pozitiv, cât şi celor care prezentau suspiciuni de coronavirus.

Citeste si   Minivacanță în SIGURANȚĂ! POLIȚIA Română recomanda o serie de MĂSURI

Aceste anchete au fost realizate de cei 18 angajaţi ai Compartimentului de Epidemiologie din cadrul DSP Iaşi.

158.000 măşti protecţie KN95 GB2626-2006 au fost livrate gratuit României în cadrul achiziţiilor efectuate de către Comisia Europeană pentru Statele Membre. Produsele vor fi păstrate deocamdată în rezerva Ministerului Sănătăţii pentru completarea stocurilor, urmând a fi distribuite în funcţie de evoluţia pandemiei şi a necesităţilor către furnizorii de servicii medicale şi direcţiile de sănătate publică.

Citeste si   Elevii liceului agricol “Mihail Kogalniceanu” din MIROSLAVA, PREMIAȚI în FINALA națională a competiției europene de ANTREPRENORIAT “Company of the year 2020”
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ