Share

Într-o perioadă extrem de dificilă pentru educaţie, în special pentru învăţământul rural, într-un timp în care școala online nu mai e o simplă alternativă, ci o necesitate, Inspectoratul Scolar Judetean Iași încearcă să găsească soluții pentru a acoperi nevoia de calculatoare a școlilor din comunitățile defavorizate.

Un astfel de demers este parteneriatul constant cu firma Veoneer, coordonat de doamna prof. dr. Genoveva Aurelia Farcaș, Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Iași și de prof. Emanuela Pădurariu, Inspector Școlar pentru Informatică.

Citeste si   (P) Bogdan COJOCARU: ”Minciunile PNL au atins apogeul: TURCAN şi BOLOȘ au fost trimişi la IAȘI să ne amăgească pe subiectul cu AUTOSTRADA”

Prin acest proiect, pe 23 octombrie 2020, firma Veoneer a donat 37 de calculatoare ce vor fi distribuite copiilor din comunitatea Liteni, pentru a-i ajuta să rămână conectați la activitățile școlii și să participe la cursurile online.

„Situată într-o zonă defavorizată, Școala Gimnazială Liteni se ocupă de copiii unor familii cu venituri mici, provenite mai ales din agricultură, iar trecerea de la scenariul verde, în care copiii fac orele în clasă, la scenariul roşu, în care şcoala funcționează exclusiv în online, se poate întâmpla foarte rapid, în actualul context. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice variantă.” a precizat directorul unității școlare.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ