Share

Piețele din Iași – rămase cu tarabe din timpul comunismului! Condiții revoltătoare

Din nefericire, situația piețelor din Iași rămâne în același stadiu: costul tarabelor mărite cu 50% de două săptămâni, prezența hoților de buzunare pregnantă și (ne)amenajarea tarabelor încă nerezolvată de autoritățile locale.

Comercianții ce câștigă o sumă minimă din urma vânzărilor se plâng din ce în ce mai tare, devin revoltați și își expun nemulțumirile în mod constant ori de câte ori sunt întrebați.

„Toți din conducere au dosare penale la DNA, dar nu îi interesează nimic. Noi suntem un nimeni”

Unii dintre comercianți ne dezvăluie cu sinceritate: „În primul rând curățenia e la pământ, ne-au mărit taraba cu 50% de curând. Până acum am 30 de lei vânzare și la ora 10:00 trebuie să dau 30 de lei, plus încă 5 lei la firma de curățenie. Așa s-au gândit cei din conducere să organizeze treburile; să facă cele mai scumpe piețe din țară, pe cuvântul meu.

Citeste si   VIDEO l Cea mai bogată comună din ROMÂNIA nu se dezminte! Primarul Dan NIȚĂ asigură dezvoltarea accelerată a localității MIROSLAVA și în anii următori

De când e piața asta nu s-a făcut nici o investiție și sunt aici de când am făcut piața, din anul 1986

Toți din conducere au dosare penale la DNA, dar nu îi interesează nimic. Noi suntem un nimeni. De când e piața asta nu s-a făcut nici o investiție și sunt aici de când am făcut piața, din anul 1986. Eu am mutat piața deoarece nici acoperiș nu avea; în afară de o investiție în zona lactatelor, nu au făcut nimic autoritățile, a spus Nicolai un comerciant din piața Alexandru cel Bun.

Citeste si   Iată CUM BLOCHEAZĂ directorul Virgil BABÂI dezvoltarea comunei DOBROVĂȚ!? S-au obținut 28 din cele 29 de AVIZE

O altă întrebare validă a unui alt comerciant rămâne deschisă sau devine o întrebare retorică: dacă lucrătorii din piețe plătesc pe lună 150 de lei la Salubris, EcoPiața S.A. ce mai plătește? Ce contribuții are?

„Tarabe vechi de pe timpul lui Ceaușeascu”

Comercianții îi acuză pe șefii Ecopiața S.A. că îi protejează pe speculanți și că nu sunt tarabe noi.

Citeste si   La UAIC va fi CONSTRUIT un nou cămin STUDENȚESC

De asemenea, oamenii lucrători în piețe de peste 30 de ani îndeamnă autoritățile să ia măsuri serioase, cu simț de răspundere, pentru că taxele sunt exagerate și condițiile devin josnice mai ales în sezonul rece.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ