Share

În urma restricțiilor impuse de CNSU, piețele din Suceava respectiv Piața Centrală și Piața Burdujeni, au fost reamplasate în aer liber.

Primarul Ion Lungu susține faptul că se fac sacrificii pentru reducerea numărului de cazuri cu infectări pozitive și s-a luat această decizie de a reamplasa mesele în aer liber deoarece piețele din spațiile închise reprezintă un risc major atât pentru comercianți cât și pentru cumpărători.

„Dragi suceveni! Să facem tot ce trebuie să limităm extinderea acestui virus nemilos!”

„Toate persoanele fizice și agenții economici care au contracte vor putea vinde pe mesele amplasate în aer liber.
În municipiul Suceava nu sunt piețe închise.
Facem un sacrificiu pentru a putea reduce numărul de cazuri cu infectări pozitive în orașul nostru: mai puține persoane la Spital, mai puține cazuri la ATI, mai puține persoane decedate.
În piețele închise există un risc destul de mare de a se infecta persoanele în vârstă, care sunt majoritare atât în rândul cumpărătorilor, cât și în rândul vânzătorilor.

Piața George Enescu funcționează în aer liber, piața En-gross funcționează. Vom deschide în perioada următoare și Piața Ițcani.

De asemenea, la sfârșitul săptămânii vom organiza piețe volante în Zona Centrală pe esplanadă, în cartierul Burdujeni – zona Moldova, în cartierul Obcini – zona Premier unde vor putea să își vândă produsele producătorii autohtoni”, a declarat primarul Ion Lungu.

Pe de altă parte, comercianții refuză să iasă în piețele volante care vor fi amplasate de primărie, argumentând prin faptul că vremea este destul de rece, mai ales dimineața, iar temperaturile cu minus se apropie, iar ei se gândesc la sănătatea lor.

Aceștia sunt nemulțumiți de măsurile luate de către autoritățile locale și spun că nu este deloc o soluție să își scoată marfa afară în prag de iarnă.

Un alt argument adus de către comercianții din piețe este faptul că marfa pe care vor scoate în aer liber riscăînghețe și toată munca depusă de ei a fost în zadar.

Ce fac cu marfa dacă o voi scoate afară? Îmi îngheață tot! Tot! Degeaba am muncit anul acesta. Cine mai cumpără marfa care este înghețată?

Vine iarna acum și pe noi ne scoate afară, nu este corect. Trebuie să se găsească soluții așa cum în alte părți s-au găsit. Aici riscul mai mare este că înghețăm de frig, nu că ne îmbolnăvim de Coronavirus”, declară  un comerciant din Piața Centrală din Suceava pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.


Share
Citeste si   (P) Eugen BEJINARIU (PSD): „Astăzi celebrăm ROMÂNIA, triumful continuității ei și frântura de ISTORIE pe care o aduce în prezent fiecare ROMÂN”
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ