Replici acide cu zeci de proiecte pe masă

În ședința de Consiliu Județean care a avut loc ieri, 21.08.2019, 20 de proiecte de pe ordinea de zi au dus la discuții acide între aleșii județeni.

Începerea ședinței a fost marcată de depunerea jurământului noului consilier județean din partea PNL Iași, Cătălin TIMOFCIUC, înlocuitor al lui Marius DANGĂ.

Validarea mandatului lui Cătălin TIMOFCIUC, a dus la modificarea componenței comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Iași, TIMOFCIUC intrând ca membru în Comisiile de Sănătate și Administrație.

Spitalul de Boli Infecțioase va avea un nou pavilion

Un proiect votat de către aleșii județeni a fost construirea unui nou pavilion la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, care prevede construirea în incinta unității medicale a 150 paturi pentru bolnavii de sida, iar implementarea acestui proiect va duce la mărirea spațiului de spitalizare și asigurarea calității și siguranței actului medical.

Taxele și impozitele au fost votate în unanimitate

Un alt proiect discutat face referire la introducerea unor noi tarife la categoria afișare în spații și mijloace disponibile pentru publicitate video și online, respectiv afișarea pe rețeaua de Internet WIFI accesibilă pasagerilor din aeroport, sumele fiind cuprinse între 50 și 100 de euro pe lună.

Un alt proiect a vizat stabilirea unor taxe ce se referă la activitatea de eliberare a cărților de identitate și a cărților de identitate provizorii, practicate de Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Iași în anul 2019. Este vorba de 7 lei drept taxă pentru eliberarea cărții de identitate și 1 leu pentru eliberarea cărții de identitate provizorii.

Lapte și corn pentru elevi 

Un proiect important votat în unanimitate se referă la aprobarea la nivelul județului Iași a listei produselor ce vor fi distribuite în cadrul Programului pentru Școli al României, precum și stabilirea măsurilor educative care însoțesc distribuția fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate în anul școlar 2019 – 2020. Proiectul va fi completat de un al doilea, referitor la aprobarea organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor și acordurilor pentru achiziția produselor amintite.

Două proiecte care au provocat discuții în contradictoriu au făcut referire la construirea a două parcuri industriale

Primul are în vedere intrarea ca asociat a Județului Iași la SC “Miroslava Industrial Parc” S.R.L., iar al doilea la Acordul de parteneriat încheiat între Consiliul Judetean Iași și Consiliul Local al Comunei Holboca în vederea realizării proiectului “Parc Industrial Holboca”.

Președintele CJ, Marcel Popa,  a supus rapid la vot aceste două proiecte, apoi a început să citească următorul proiect, înainte ca PNL să apuce să voteze, aceștia menționând că au interpelări.

Liberalii au protestat, cerând o pauză de 5 minute, chiar în timp ce Maricel Popa supunea la vot iniţiativa de preluare în administrarea CJ a 30 de hectare de teren la Holboca pentru realizarea unui nou parc industrial.

Vă faceţi de râs, domnule preşedinte“, i-a reproşat liderul PNL, Romeo VATRĂ.

Consilierii județeni nu au aprobat plecarea președintelui Consiliului Județean, Maricel Popa, la Berlin

Lucrurile s-au precipitat la şedinţa Consiliului Judeţean Iaşi, după ce preşedintele Maricel Popa nu a obținut numărul de voturi necesar ca să poată să participe la Berlin, în perioada 16-20 septembrie, la o Delegaţie de Informare pentru Autorităţi Publice Locale, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-germană.

Doresc să mă abțin să votez excursia, domnului Aburilă”, a declarat consilierul PMP, Constantin USCATU

LĂSAȚI UN MESAJ