Share

Replici acide cu zeci de proiecte pe masă

În ședința de Consiliu Județean care a avut loc ieri, ( 21.08 – n.r. ), 48 de proiecte de pe ordinea de zi au dus la discuții acide între aleșii județeni.

Consilierii Județeni au organizat şedința lunară de plen la Târgu Frumos.

A fost prezent, în cadrul ședinței, primarul Ionel Vătămanu, edilul condamnat cu suspendare, care încă se judecă cu Agenția Națională de Integritate asupra verdictului de incompatibilitate dat de inspectorii ANI.

Începerea ședinței a fost marcată de depunerea jurământului noului consilier județean din partea PMP, Adrian ACOSTOAIEI, înlocuitor al lui Alin AIVĂNOAIEI.

Șapte proiecte pentru modernizarea segmentelor din fonduri europene

Ordinea de zi a fost deschisă cu subiectul de suplimentare din fonduri proprii a bugetelor celor șapte proiecte de modernizare a unor segmente de drum județean aprobate pentru Consiliul Județean prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

S-a dat vot pozitiv pentru:

Modernizarea drumului județean, DJ 281C

  • alocarea din excedentul bugetului local al Judeţului Iaşi a sumei de 10.000,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie “Modernizarea drumului județean, DJ 281C: Intersecție DN 28A (Blăgești) – Hărmănești – Todirești – Coasta Măgurii – Cotnari – intersecție DN 28B (Cotnari), km 0+000÷25+053” până la recuperarea acesteia de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.
Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Până astăzi, 24 septembrie, pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 118.054 de cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

650,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie, modernizarea drumului județean, DJ 281

  • alocarea din excedentul bugetului local al Judeţului Iaşi a sumei de 650,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie “Modernizarea drumului județean, DJ 281: Spinoasa – Belcești, km.10+804÷12+447” până la recuperarea acesteia de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

250,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie, modernizarea drumului județean, DJ 248A

  • alocarea din excedentul bugetului local al Judeţului Iaşi a sumei de 250,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie “Modernizarea drumului județean, DJ 248A: Intersecție DC 73 (Griești) – lim. Jud. Vaslui km.48+089÷50+693” până la recuperarea acesteia de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

700,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie, modernizarea drumului județean, DJ 208F

  • alocarea din excedentul bugetului local al Judeţului Iaşi a sumei de 3.700,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie “Modernizarea drumului județean, DJ 208F: Heci (intersecție DJ 208) – Tătăruși – Iorcani – lim.jud. Suceava, km. 0+000÷12+462” până la recuperarea acesteia de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.
Citeste si   Care sunt PAȘII pentru eliberarea certificatelor de CONCEDIU MEDICAL?

7.100,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie, modernizarea drumului județean, DJ 280B

  • alocarea din excedentul bugetului local al Judeţului Iaşi a sumei de 7.100,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie “Modernizarea drumului județean, DJ 280B Tg. Frumos – Cucuteni km.2+614÷11+802” până la recuperarea acesteia de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

35.000,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie, modernizarea drumului județean, DJ 246

  • alocarea din excedentul bugetului local al Judeţului Iaşi a sumei de 35.000,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie “Modernizarea drumului județean, DJ 246: lim. jud. Vaslui – Tufeștii de Sus – Scânteia – intersecție DJ 248 – Șcheia – Drăgușeni – Ipatele – Țibănești, km. 20+450÷56+506” până la recuperarea acesteia de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

3.700,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie, modernizarea drumului județean DJ 207M

  • alocarea din excedentul bugetului local al Judeţului Iaşi a sumei de 3.700,00 mii lei reprezentând contribuţia de la bugetul de stat aferentă obiectivului de investiţie  “Modernizarea drumului județean DJ 207M: intersecție DN 28 – A.I. Cuza, km. 0+000÷6+178” până la recuperarea acesteia de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.
Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor

Un alt proiect este legat de analiza asocierii cu localitatea Miroslava pentru parcul industrial din comună. Aleșii județului au dezbătut un proiect referitor la solicitarea de trecere din administrarea Consiliului Local Ruginoasa a unei suprafețe de 1.725 mp pentru realizarea unui teren de fotbal acoperit.

Proiecte DGASPC-ului au fost pe ordinea de zi

Consilierii județeni au mai discutat și proiecte privind închiderea centrelor rezidențiale mari care adăpostesc persoanele cu dizabilități. Totodată, în calcul au fost luate și proiecte de hotărâre privind sectorul agricol.

”Un alt proiect cu notă socială este cel privind aprobarea transmiterii unei părți din bunul imobil situat în orașul Târgu Frumos. Bunul va fi transmis din domeniul public al județului Iași și administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului în domeniul public al orașului Târgu Frumos. Consiliul Județean și Direcția și-au asumat închiderea centrelor de plasament de tip vechi”, a declarat Maricel POPA, președintele Consiliului Județean Iași.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ