Share

Comuna Țuțora are începând de ieri un nou dispensar  

Ieri, 12 iulie, a avut loc inaugurarea dispensarului reabilitat și modernizat din localitatea Țuțora. La ceremonia de inaugurare pe lângă primarul comunei, Cristinel Albu și câțiva membri din consiliul local au participat, Marian Șerbescu, prefectul județului Iași și Maricel Popa, președintele consiliului județean Iași.
Astăzi a avut loc recepția unui proiect care a vizat reabilitarea dispensarului din Tutora, lucrare care a fost finanțată prin PNDL 2. Am avut un contract de finanțare de 830.000 lei, dar am folosit doar 600.000 lei. Cred că s-a realizat o lucrare bună, adusă la standarde normale de lucru atât pentru medicii de familie cât și pentru cetățenii comunei Țuțora. Lucrarea a început în decembrie 2017 și astăzi ne aflăm în 12 iulie 2018“, a declarat primarul Comunei Țuțora, Cristinel ALBU.

Referitor la celelalte proiecte desfășurate pe raza comunei, primarul Albu a mai declarat:

Avem proiecte în derulare, printre care se numără înființarea unei baze sportive, program finanțat prin fonduri europene, prin AFIR și în valoare de 5 milioane euro. Vom înființa această bază sportivă în satul Țuțora, în sprijinul tinerilor. Mai avem un proiect care constă în construirea și dotarea unei Case de Cultură și mai avem în proiectare serviciul de canalizare din comuna Țuțora”.
Proiectul noului dispensar din comună a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2 (PNDL – 2).
Programul este conceput de Guvernul României pentru a ajuta mediul rural să își dezvolte infrastructura locală mai rapid în domeniile: medical, educație, apă și canalizare, energie termică, electrică, iluminat public, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.
Astfel, primarul Cristinel Albu a primit prin PNDL-2 suma de 835,594 lei pentru reabilitarea și modernizarea dispensarului comunal.
În clădirea noului dispensar vor funcționa un cabinet de stomatologie și farmacia localității. De asemenea, tot aici își va desfășura activitatea și medicul de familie al comunei.

Prezent la eveniment, Președintele CJ Iași Maricel Popa a ținut să exemplifice natura colaborării cu primarul Albu de la Țuțora

Colaborarea cu domnul Primar Albu a fost foarte bună și a demonstrat că Programul Național de Dezvoltare Locală funcționează! ESTE PRIMUL PROIECT DIN JUDEȚ care a fost finalizat. Această grădiniță și dispensarul dovedesc că satul românesc se dezvoltă. În județul Iași sunt proiecte de 256 milioane euro prin PNDL. Este al doilea buget pe România. Iașul nu a fost niciodată ocolit de Guvern, ci din contra” a declarat Președintele Consiliului Județului Iași, Maricel POPA.


Share
Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ