Share

Luni, 30.09.2019, legislativul Podu Iloaiei a fost convocat în ședința de Consiliu Local aferentă acestei luni.

Pe ordinea de zi au fost dezbătute șapte proiecte printre care: reducerea prețului pentru colectarea și transportul deșeurilor, alocarea spațiilor pentru locuințele tinerilor și atribuirea apartamentelor în blocurile ANL.

Subiectul principal din cadrul ședinței a fost proiectul care vizează alocarea parcelelor de teren pentru case tinerilor.

Gabi ISTRATE, primarul orașului PODU ILOAIEI concesionează tinerilor din localitate, loturi de teren într-o zonă INUNDABILĂ

Pe modelul parcurilor și sălilor de sport realizate în câmp, a terenurilor de sport amenajate în pantă, a pârtiilor de ski dispuse în zone de șes, iată că a venit rândul primarului din Podu Iloaiei să concesioneze loturi de teren cu titlu gratuit într-o zonă INUNDABILĂ.

Gabi ISTRATE, primarul în funcție al acestei localități, nu a reușit pe parcursul mandatului să atragă linii de finanțare prin intermediul cărora să contribuie la dezvoltarea localității pe care o administrează. Este adevărat și faptul că, pentru accesarea unor linii de finanțare, trebuiau depuse proiecte concrete. Aceste proiecte lipsesc cu desăvârșire la Podu Iloaiei.

Citeste si   EXPLOZIV: Ce se află în spatele atacului lui Rareș Bogdan la adresa lui Orban. Ce a declanșat reacția virulentă

Inițiativa primarul Gabi Istrate ar fi lăudabilă dacă acest proiect ar fi unul real și ar sprijini cu adevărat tinerii din Podu Iloaiei

Din păcate însă, ”proiectul” gândit ca o promisiune cu iz electoral, s-a transformat într-o reală capcană pentru tineri.

După ploile din această vară terenul cu o suprafață de aproximativ 7 ha a devenit un adevărat lac. A durat câteva zile până când apele s-au retras. Terenul s-a inundat în această vară în mod repetat, pe fondul căderilor masive de precipitații.

Victor TODIRAȘCU, consilier local din partea ALDE Podu Iloaiei: ”Este o inițiativă doar pentru propaganda electorală a domnului ISTRATE, pentru 2020”

”Spațiul unde se dau locuri pentru casă tinerilor în Podu Iloaiei, este într-o zonă inundabilă. Din punctul meu de vedere, în zona respectivă nu se va putea face niciodată orice fel de construcție. La ultima ploaie care a fost vara aceasta, apa era de 1,60 metri, măsurată. Se pot face tot felul de canale, dar fără rezultat și îmi este greu să cred că cineva va avea curajul să își ridice locuințe. Este o inițiativă doar pentru propaganda electorală a domnului ISTRATE, pentru 2020, ca să obțină voturi, minte niște tineri”, a declarat consilierul local ALDE, Victor TODIRAȘCU.

Citeste si   Raluca Turcan: ”Pregătim campania națională de evaluare a ajutoarelor sociale. Vom găsi soluții pentru creșterea gradului de ocupare”


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ