Share

După ce a cumpărat în noiembrie 2017, terenul SC Incom SA, de pe bulevardul Poitiers nr.2, dezvoltatorul Cătălin Tudosă a sechestrat și o cantitate de 6.000 metri liniari de țeavă aparținând SC Transgaz SA

Țeava a fost dată în custodia Incom în perioada în care cele doua societăți au colaborat pentru extinderea rețelei de gaze pe ruta Iași – Vaslui.

După ce Incom a vândut terenul către firma lui Tolea, dezvoltatorul a solicitat societății SC Transgaz SA să-i plătească o chirie de 2,5 euro/mp pe lună, pentru terenul ocupat de țeavă în condițiile în care anterior, societatea națională de transport gaze natural, a solicitat în mai multe rânduri să i se permită să-și recupereze materialul tubular.

Dezvoltatorul Cătălin Tudosă, cunoscut pentru blocurile ridicate în cartierul Vișoianu la capăt CUG, a cumpărat  terenul Incom de pe bulevardul Poitiers la pachet cu niște bunuri aflate în proprietatea statului, iar acum dorește să încaseze o chirie pentru că le depozitează.

În condițiile în care, societatea de stat care deține bunurile SC Transgaz SA a trimis mai multe notificări prin care a solicitat să i să permită să-și ridice bunurile. Este vorba despre 6 kilometri de țeavă cumpărata de Transgaz pentru extinderea magistralei de transport către Vaslui și care era depozitată temporar la sediul Incom.

Citeste si   INVESTIȚIE în localitatea COMARNA! FERMIERII vor beneficia de o platformă pentru GUNOI DE GRAJD.

După ce proprietatea Incom a fost cumpărată de firma lui Cătălin TUDOSĂ, Transgaz a întâmpinat dificultăți în a-și recupera țeava.

Bunuri proprietatea statului

Pe data de 25.07.2008, Societatea Națională de Transport Gaze Naturale (SNTGN Transgaz SA) a încheiat cu SC Incom SA, contractul de execuție lucrări nr.359/2555, având ca obiect realizarea obiectivului de investiții “Conducta DN 400 Vaslui-Iași”.

Țeava rămasă neutilizată de la execuția acestui obiectiv, 8.081,71 metri liniari de țeavă a fost depozitată la sediul Incom SA de pe bulevardul Potitiers nr.2.

Printr-o adresă trimisă la data de 26.10.2017, Transgaz a notificat SC Incom SA să predea țeava în cursul lunii noiembrie, dar nu mai târziu de 29 noiembrie 2017. După o săptămână, pe 2.11.2017, SC Incom SA, solicită Transgaz să se prezinte în termen de 5 zile să-și ridice țeava.

Însă, Tranasgaz a răspuns că nu poate veni în 5 zile, solicitând Incom să fie de acord cu termenul limită de predare și anume, cel anunțat în prima adresă, pe 29 noiembrie 2017

Cu numai o zi înainte de expirarea acestui termen limită însă, Tolea a devenit proprietar al terenului.

Citeste si   A11-a EDIȚIE a festivalului „SERILE FILMULUI ROMÂNESC” continuă și pe timp de PANDEMIE!

Astfel, la data de 28.11.2017, SC Incom SA a vândut terenul către SC Cat Construct Grup SRL Iași, reprezentată de Cătălin Petronel Tudosă. Ulterior, la data de 21.12.2017 transmite o somație prin care informează că noul proprietar al terenului este Cat Construct Grup.

După două săptămâni firma lui Tolea notifică Transgaz că este noul proprietar al terenului de 1.000 mp ocupați de țeavă și transmite că societatea de stat trebuie să achite din acest motiv o chirie de 2,5 euro/mp pe lună. În data de 3 septembrie 2018, conducerea Transgaz a vrut să ridice țeava discutând în acest sens cu directorul SC Incom SA, Oreste Căriceru.

Acesta la rândul său a acceptat să desemneze o persoană care să se ocupe de predarea țevii cu condiția ca și noul proprietar al terenului, adică SC Cat Construct Grup SRL,  să fie de acord și să permită accesul.

De asemenea, conducerea Transgaz a discutat la telefon cu Cătălin Tudosă despre modul în care va fi preluată țeava. Tudosă a răspuns însă, că va permite ridicarea țevii cu condiția ca Transgaz să plătească chiria pentru perioada noiembrie 2017- august 2018.

Statul încearcă să-și recupereze bunurile în justiție

Disprețul manifestat de către Tudosă față de statul roman, a determinat Transgaz să se adreseze Justiției. Într-o cerere adresată recent, magistraților ieșeni, Transgaz solicită judecătorilor ieșeni să pronunțe o sentință prin care  să oblige firma lui Tudosă să permită accesul pentru ridicarea țevilor.

Citeste si   Cursurile „FAȚĂ ÎN FAȚĂ” au fost SUSPENDATE în mai multe UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT IEȘENE!

 Transgaz  mai solicită Justiției ca firma lui  Tolea să plătească despăgubiri de 1.000 lei pe zi de la pronunțarea unei hotărâri definitive, pentru cazul în care nu va permite accesul pe proprietate pentru ridicarea țevilor.

Contactat de către reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași, Cătălin TUDOSĂ, a declarat că este o problemă veche și rezolvată.

Este o problemă veche și rezolvată de mai bine de 6 luni”, a declarat Cătălin Tudosă.

Declarația dezvoltatorului este infirmată de dosarul din instanță început în data de 07.10.2019, deci cu doar patru luni în urmă.

Cătălin Tudosă a fost căutat la birou pentru a oferi informații reale pentru litigiul în care se află cu statul roman.

Angajați săi ne-au transmis că omul de afaceri, nu se află în țară.

Dosarul 17647/245/2019, în care firma SC Cat Construct Grup SRL și TRANSGAZ SA se judecă, a avut un nou termen și pe data de 07.02.2020, după amânarea celui din 27.01.2020.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ