Share

Un târgoviștean de 27 de ani a scris în câteva rânduri cutremurătoare o scrisoare-protest, care ar trebui să ajungă inclusiv la urechile președintelui Klaus Iohannis.

„ Încep prin a vă spune că MI S-A LUAT, o expresie ce va fi foarte des folosită în această scrisoare.

Mi s-a luat să văd zilnic pe stradă oameni cu fețele triste, capetele plecate şi pline de griji pentru ziua de mâine. Mi s-a luat să întâlnesc persoane de vârsta mea resemnate, cu un viitor sumbru și pentru care singura soluție de a avea un trai decent este să plece în străinătate. Mi s-a luat să mă zbat să deschid o mică afacere și să mă lovesc de uși închise și sfaturi de la cei din domeniu (să stau liniștit pentru că statul mă va îngropa prin taxele, impozitele sale și șpăgile care trebuie date la administrația publică).

Mi s-a luat ca pentru a accesa fonduri europene să trebuiască să dau șpagă acelorași români, iar cei care le accesează își bat joc de noi și construiesc parcuri de joacă pentru copii în zone inundabile și pe câmp, fac săli de sport și terenuri de fotbal ( în pantă) în sate fără gaze și canalizare, străzi în mijlocul cărora se află stâlpi de electricitate și multe altele. De ce nu lăsăm micii dezvoltatori și comercianți să supraviețuiască? Se presupune că este o piață liberă, să nu o facem una coruptă și pe care au monopol marile companii și magazine!

Mi s-a luat să lucrez pe un salariu, conștient că el va fi același și peste 5 ani. Și dacă vrei un loc de muncă mai bine plătit te lovești de aceleași șpăgi, pile și relații din sistemul nostru bolnav.

Mi s-a luat să mă duc în spital pentru a face o analiză și să fiu nevoit să mă interesez pe cine cunosc acolo pentru a nu sta la cozi interminabile și a fi tratat ca cel mai josnic om, chiar dacă plătesc taxe, impozite și asigurări la sănătate. Același lucru care se întâmplă la orice instituție a statului, același tratament disprețuitor din partea angajaților către populație, care de fapt le plătește salariile. Mi s-a luat să văd mai multe persoane în farmacii decât în supermarket-uri.

Mi s-a luat de multe. Mi s-a luat să mănânc roșii cu gust de cauciuc, importate din cine știe ce tara și la ce preț! Același lucru care se întâmplă cu majoritatea fructelor și legumelor din magazine, în condițiile în care potențialul nostru agricol este imens, dar nu se vrea dezvoltarea lui.

Fiind copil de cadru didactic mi s-a luat să văd cum sunt batjocoriți profesorii în scoli de către elevi care nu știu să scrie bine.

Mi s-a luat să văd cum vindem toate fabricile și uzinele străinilor și în câțiva ani ele ajung să fie demolate și vândute la fier vechi, plus miile de persoane rămase fără loc de muncă.

Mi s-a luat să văd drumuri proaspăt asfaltate, iar apoi sparte pentru conducte de apă și gaze. De ce la noi se face totul pe dos? Mi s-a luat să văd gropi pe autostradă, să văd cum la o ploaie torențială apa se strânge în mijlocul autostrăzii și ești nevoit să tragi pe dreapta. Nu le facem așa din prostie, ci din ignoranță și din dorința de a băga cât mai mult în buzunar. Avem oameni care lucrează în toată lumea la cele mai mari firme din orice domeniu, nu suntem prosti, ci doar ignoranți.

Mi s-a luat să văd politicieni sau oameni de afaceri arestați pentru câteva zile, fără a li se confisca averile FURATE din banii oamenilor de rând. Nu ne încălzește că sunt la pușcărie, ne încălzește dacă am lua acei bani înapoi și am creste salariile cadrelor didactice și doctorilor în primul rând.

Mi s-a luat să văd cum elitele din facultăți, și nu numai, pleacă în străinătate pentru a munci. Trebuie să le dăm cel puțin un motiv să rămână aici, în primul rând financiar, iar apoi să nu mai vedem acest sistem corupt și șpăgar, de care ne lovim zilnic.

Haideți să controlăm societatea și să vedem de unde au unele persoane atâția bani fără să facă nimic, să le cerem impozit sau să confiscăm acei bani!”

Sursa:dorcalator.biz

Citeste si   Ce spun primarii IEȘENI după finalizarea ALEGERILOR LOCALE? Dan NIȚA: „În noul mandat vom încerca să schimbăm fața comunei noastre”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ