Share

Ce a rezolvat Mihai Chirica prin această dizidență auto-asumată în raport cu conducerea formațiunii din care face parte?

Unii îl consideră iresponsabil alții îi apreciază în mod deosebit curajul! În timp ce unii îl consideră trădător, alții evidențează tocmai capacitatea de a se opune deciziilor propriei familii politice.

A fost condamnat moral și apreciat deopotrivă pentru modul în care a gestionat relația cu fostul său șef, Gheorghe NICHITA.

Astăzi, după ce a fost sprijinit de Liviu Dragnea în procesul de preluare directă a conducerii filialei PSD Iași, este la un pas de a cere demisia Președintelui PSD.

Indiferent dacă împărtășiți sau nu modul de operare al primarului de Iași, trebuie să recunoașteți că dumnealui este un model de succes pentru România. Cu precizarea că, aceste modele de succes, cumva reușesc să aibă un final comun! 

Recunoașterea oportunităților și valorificarea lor, este un punct forte al domnului Chirica.

Citeste si   Ludovic Orban va participa la reuniunea Consiliului OCDE. Programul vizitei premierului în Franța

Unii s-au hazardat cu scenariile făcute la adresa lui Mihai Chirica.

Și în decursul ultimei perioade, au fost vehiculate destule. Printre acestea cele mai “interesante” au fost poate următoarele:

  1. Chirica dorește să fie exclus! Astfel și-ar păstra mandatul de primar. Ar putea rămâne independent și în felul acesta și-ar relansa cariera politică. Trecând la un alt partid eventual. La care? La USR care tocmai a fost pus sub acuzare pentru finanțare ilegală? La PNL? La care altul?
  2. Că îl susține pe Cătălin IVAN pentru poziția de Președinte al PSD? Cuplul Chirica-Ivan ar urma să conducă Partidul Social-Democrat? Să fim serioși!
  3. Se află în negocieri să rupă o parte din PSD și să treacă cu o parte dintre parlamentari la un nou “UNPR”. Ar trage după el și o parte din ALDE.
Citeste si   LOCKDOWN după ce rata de pozitivare a depășit 30% | Nelu Tătaru: ”Nu cred că trebuie să ne întoarcem la a închide total”

“Chirica își face iluzii! Nu va fi lăsat să părăsească PSD. 

Chiar și în condițiile în care îi va veni mintea la cap, va beneficia mereu de o atenție specială. Nu este de încredere. Îi lipsește caracterul și clar nu simte social-democrația!”, s-a exprimat un membru al BPN al PSD, sub protecția anonimatului.

În esență, Mihai Chirica nu a reușit să obțină absolut nimic prin această atitudine. Prin această dizidență auto-asumată.

Adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017 reprezintă un moment trist pentru Moldova.

Nici unul din cele 46 de amendamente care priveau Iașul (municipiul și județul) nu a fost aprobat.

Care va fi reacția PSD?

Cel mai probabil una clasică!

Citeste si   Europarlamentarul Siegfried Mureșan: Guvernul Orban a obținut o finanțare de 150 de milioane de euro pentru Autostrada Moldovei

În primul rând, gestionarea leziunilor interne produse de dizidența lui Chirica. Până în 2020. Probabil filiala locală va analiza cu atenție activitatea administrativă depusă de Primarul Chirica.

Chirica va fi complet izolat din punct de vedere politic în interiorul PSD.

Simultan va fi identificată și ulterior sprijinită o figură nouă care să candideze din partea PSD Iași la următoarele alegeri locale. Sau poate Chirica își va revizui atitudinea și atunci lucrurile se vor schimba din mers.

O adevărată aventură cu final neanunțat!

Ce a rezolvat Chirica prin această dizidență? 

Pentru Iași? În LEGEA bugetului de stat pentru 2017, NICI UNUL din cele 46 de amendamente care priveau Iașul nu a fost aprobat!

Pentru PSD Iași? A ajuns IZOLAT și NEFRECVENTABIL atrăgând și filiala PSD Iași în aventura asta!

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ