Share

Nepăsare fără limite în Podu Iloaiei

Dezastrul de pe drumul Județean 282D, nu poate trece neobservat de către cetățenii din Podu Iloaiei.

Din ce în ce mai multe persoane reclamă nepăsarea autorităților față de starea IMPRACTICABILĂ a Drumului Județean 282D.

În urma multiplelor reclamații primite pe adresa redacției, reporterii Ziarului “Bună dimineața Iași” s-au deplasat ieri, 31 octombrie, la Podu Iloaiei pentru a discuta cu cetățenii acestui oraș despre starea drumului județean 282D.

Întrebați cum îi afectează starea proastă a drumului și dacă au cunoștință despre un proiect al Primăriei de reabilitare a acestui drum, cetățenii s-au plâns în primul rând de atitudinea primarului care lasă de dorit.

Cetățenii din Podu Iloaiei îl acuză pe Primarul Gabi ISTRATE că manifestă un dezinteres total față de cetățenii care l-au susținut și votat în trecut pentru a putea ajunge în funcția pe care astăzi o deține.

Localnicii din zona Podul Iloaiei precizează că drumul 282 D ar trebui să intre în reparații conform spuselor primarului, Gabi ISTRATE. Din păcate nu există niciun proiect de reabilitare și modernizare a acestui drum, mai cred aceștia.

Păcat că a murit Dan Spătaru că bine mai cânta melodia, drumurile noastre toate, se vor întâlni în gropi”, a declarat un cetățean din Podu Iloaiei

Reporterii Bună Dimineața Iași, au intrat în contact cu cetățenii din Podu Iloaiei și au observat că nemulțumirile acestora sunt diverse. 

Iată câteva dintre opiniile cetățenilor referitor la starea acestui drum:

Drumul este foarte rău, domnul primar ne-a promis că se va face acest drum și că are un proiect, dar din păcate nu se mai face nimic

Având în vedere că nu îl interesează pe domnul primar confortul cetățenilor să nu se aștepte să obțină voturi la anul“

Degeaba suntem oraș dacă nu avem drumuri bune pe care să meargă copiii noștri la școală și pe care să circule mașinile fără să le rupem“.

Plătim taxe și impozite atât de mari încât abia ne rămâne de o pâine”.

Citeste si   Nucleul politic Mihai Chirica-Costel Alexe vrea alianță politică pentru majorități în Consiliul Local și Consiliul Județean cu USR-PLUS și PMP

Este jale, nu avem cu ce să ne mândrim. Domnul primar, să nu mai aștepte voturi din partea noastră la anul, implicare nu exista, stație pentru a aștepta copiii autobuzul nu există, iar de drumuri nici nu doresc să vorbesc, vedeți și dumneavoastră situația având în vedere că abia se circulă cu mașina”.

”Este mai rău decât la țară și ar trebui să ne gândim că suntem oraș”, a declarat un alt cetățean din Podu Iloaiei

Este dezastru, nu se mai poate așa ceva. Domnul primar a spus că nu aparține de primăria Podu Iloaiei, dar măcar un cuvânt poate pune și dumnealui. Este mai rău decât la țară și ar trebui să ne gândim că suntem oraș. Plecăm să muncim în afară, având în vedere că aceste condiții pe care le cerem, la noi în țară, nu există. Am trăit pe vremea lui Ceaușescu și nici măcar atunci nu am văzut așa ceva”.

Păcat că a murit Dan Spătaru că bine mai cânta melodia aia drumurile noastre toate se vor întâlni în gropi. Eu merg regulamentar pe stradă, dar când vine o mașină și trebuie să ocolească gropile, mă feresc și eu de mașină.

Nu s-a făcut nimic de ani de zile. Este jale, pentru noi, pentru copiii noștri și pentru cei care își doresc un viitor în țara noastră. Domnul primar a promis multe. De la proiectul drumului Județean 282D, până la toate facilitățile de care are nevoie un oraș ca Podul Iloaiei”.

Când plouă este jale. Apa este de jumătate de metru și trebuie să purtăm cizme de gumă pentru a putea circula. Degeaba suntem un oraș dacă nu avem o stradă pe care putem să circulăm”.

Primarul orașului Podu Iloaiei, Gabi ISTRATE: ”Nu mă interesează”!

Reporterii Bună Dimineața Iași au încercat să obțină un punct de vedere de la primarul orașului Podu Iloaiei, Gabi ISTRATE, dar acesta a menționat că nu este interesat de acest subiect, pentru că … nu este în proprietatea dumnealui.

Citeste si   Focar de COVID-19 la Liceul Pedagogic „VASILE LUPU” din IAȘI! 8 ELEVI au fost depistați POZITIV!

“Detalii despre drumul Județean 282D, cel mai bine le luați de la Consiliul Județean Iași, nu este în proprietatea mea și nu mă interesează acest subiect”, a declarat primarul orașului Podul Iloaiei, Gabi ISTRATE.

Deoarece primarul Gabi ISTRATE, a prezentat dezinteres și ne-a comunicat să obținem detalii de la Consiliul Județean, cu privire la DJ 282D, reporterii Bună Dimineața Iași s-au adresat conducerii Consiliului Județean Iași.

Romeo OLTEANU, vicepreședinte Consiliu Județean Iași: ”Am încercat să facem o scarificare cu gredere, dar primarul Podu Iloaiei, s-a opus, afirmând că dumnealui dorește asfaltare”

Vicepreședintele CJ Iași Romeo OLTEANU aruncă la rândul său vina asupra Primăriei Podu Iloaiei care ar fi respins varianta reparării parțiale a drumului până la efectuarea lucrărilor de asfaltare planificate a avea loc anul viitor. Cert este că tot acest ping-pong administrativ între Primăria Podu Iloaiei și Consiliul Județean Iași a condus la actuala  stare dezastruoasă în care se regăsește DJ 282 D.

”Nu este vreun proiect la drumul respectiv, până nu se termină master-planul. La drumul respectiv a fost un întreg proces între primăria Podu Iloaiei și Consiliu Județean Iași, pentru a se stabili în subordinea cui este drumul.

Când s-a făcut master planul, cu ani în urmă, drumul era în subordinea Podu Iloaiei și ulterior a fost trecut în subordinea Consiliului Județean Iași. Acum, pentru a face un proiect, trebuie să terminăm master planul. 

Începând abia de anul viitor, putem să facem o procedură de proiectare. Noi și directorul de la Drumuri Județene, am încercat să facem o scarificare cu gredere, dar primarul Podu Iloaiei, s-a opus, afirmând că dumnealui dorește asfaltare. Doar reparații de întreținere de vară, putem face, având în vedere situația drumului 282D”, a declarat Romeo Olteanu, Vicepreședintele Consiliului Județean Iasi

Citeste si   SCENARIILE de funcționare pentru unitățile de ÎNVĂȚĂMÂNT din județul IAȘI, valabile pentru perioada 28.09.2020- 2.10.2020

Lipsa de inițiativă a Primarului Istrate este de neînțeles pentru cetățenii din Podu Iloaiei cu atât mai mult cu cât atât primarul cât și conducerea CJ Iași se regăsește în aceeași formațiune politică. Practic, dacă ar fi vrut să găsească o soluție, Istrate nu ar fi fost refuzat. Așa cum recunoaște chiar colegul acestuia de partid, Romeo Olteanu, o soluție parțială de reparare a drumului i s-a oferit primarului de Podu Iloaiei, dar acesta a refuzat-o punându-și în dificultate proprii cetățeni.

Ioan ALEXA, consilier local PNL Podu Iloaiei: ”Mă angajez, personal, să depun o solicitare la Consiliul Județean prin a găsit soluții în vederea rezolvării acestui tronson de drum”

”Legat de acest tronson de drum, nu pot spune decât, că este imperios necesară reabilitarea lui și că cetățenii localității Podu Iloaiei, au ajuns la capătul puterilor, la disperare pot spune eu, văzând că nimeni nu dorește rezolvarea acestei probleme.

Mergând la primar, îmi relata un cetățean că i s-a reproșat să nu mai vină la dânsul cu astfel de probleme și că drumul județean, nu reprezintă un interes pentru el și că nu este în competența sa, să repare acest drum județean.

Îl contrazic pe domnul Istrate, aducându-i la cunoștință, faptul că datoria lui este să reprezinte cetățenii indiferent de problemele acestora, la nivel județean cât și la nivel național. Țin să îi aduc la cunoștință încă un lucru foarte important domnului Istrate, dumnealui este primar PSD și președintele Consiliului Județean este tot PSD. Atunci nu înțeleg unde este problema când tu ai toată familia politică la guvernare și la conducerea acestei țări.

Nu pot spune decât că eu personal, mă angajez să depun o solicitare la Consiliul Județean pentru a găsi soluții în vederea rezolvării acestui tronson de drum, deoarece este de datoria noastră să reprezentăm cetățenii, indiferent de problemele acestora”, a declarat consilierul local PNL Podu Iloaiei, Ioan ALEXA.


Share
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ