Share

Toleranță “0” la Consiliul Județean Iași. Președintele Maricel Popa nu mai acceptă lucrări executate în batjocură de către unele firme de construcții 

O mare firmă de construcții ieșeană întră în vizorul procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie. Patronul acestei firme este un apropiat și colaborator al lui Ghiocel Asimionesei. Asimionesei fiind patronul așa-zisului ziar BZI.

Cercul acesta extrem de dubios începe ușor-ușor să fie destructurat prin colaborarea structurilor de combatere a crimei organizate.

Ne întrebăm mereu de ce NU VIN MARII INVESTITORI LA IAȘI?

Răspunsul este simplu: atâta timp cât în Iași vor mai exista personaje libere să exercite presiuni asupra mediului privat și instituțiilor publice NICI un INVESTITOR SERIOS nu va risca o investiție la Iași!

Cornel Branza, este un om de afaceri extrem de controversat

În ciuda dosarelor pe care le are în instanță încă din 2014 acesta a continuat să câștige lucrări de asfaltare în județul Iași. Cu imense datorii față de terți acesta a reușit să “păcălească” o parte dintre autorități sub paravanul unei firme noi înființate.

La finalul anului 2014, datoriile totale ale societăţii acestuia erau de 12,98 milioane lei, faţă de 3,54 milioane lei la 31 decembrie 2013.

Tot anul trecut, Cornel Branza (administrator şi unic asociat Ted Construct) a fost trimis în judecată împreună cu o serie de ţigani din Ciurea şi Grajduri. Acuzaţiile sunt de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

Ieri dimineata, procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie s-au prezentat la sediul Consiliul Judeţean Iaşi si Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi.

Actiunea a vizat ridicarea unor documente cu privire la  contracte de executie a lucrarilor de intretinere a drumului judetean 248 A (Iasi-Voinesti-Tibanesti) incheiate cu firma SC CON TED COMPANY (condusă de Cornel Branza, n.r.), contracte de servicii si intretinere  curenta a drumurilor pe timp de iarna.

Contractul avea ca obiect “Lucrari de intretinere pe timp de vara la drumurile judetene pentru perioada 2015-2016, inclusiv corespondenta cu firmele SC Eviro SRL, SC CON Ted Company, si SC Ted Company.

Au mai fost vizate si documentele cu privire la actiunile de Audit Public Intern dispuse de presedintele Consiliului Judetean, referitoare la lucrarile de intretinere la drumul judetean 248A precum si la actiunea de Audit a CJ pentru “Lucrari de intretinere pe timp de vara a tronsonului de drum DJ 282 limita Iasi-Movileni-Gropnita”.

Amintim faptul ca in urma unor vizite pe teren la sfarsitul lunii septembrie 2016,  presedintele Consiliului Judeteam Iasi sesizat anumite deficiente in modul de realizare a lucrarilor pe drumul 248 A si a dispus un Audit Public Intern cu privire la modul in care a fost semnat contractul de executie a lucrarilor.

Urmare a acestei activitati, Serviciul Audit Public Intern  si conducerea CJ  au sesizat institutiile in drept.

 

 

 

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ