Share

În condițiile în care doar ieri s-au înregistrat la Iași 60 de cazuri noi de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2, Spitalul de Boli Infecțioase pare să nu mai facă față. La momentul actual, se așteaptă recepția spitalului mobil de la Lețcani.

“La secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase nu mai este nici un loc liber, mai sunt doar 5 locuri la departamentul suport de la secția de Neurochirurgie, în condițiile în care doar ieri au fost confirmate 60 de noi cazuri de îmbolnăviri.

În legătură cu spitalul mobil, am semnat comodatul și urmează să facem o recepție tehnică pe sfere de activitate cu specialiștii din spital. Se vor putea primi pacienți în momentul în care vom ști că sunt în siguranță, adică după ce vom avea și autorizația de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică, iar noi vom ști că tot ce înseamnă parte tehnică și medicală este în stare perfectă de funcționare.” a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, dr. Carmen Dorobăț.

În condițiile în care trebuia să fie gata în luna aprilie, spitalul mobil de 13,2 milioane euro inaugurat cu fast la Iași luni, 07.09, încă își așteaptă avizele necesare de la DSP. În același timp, Iașul se confruntă cu o creștere alarmantă de noi îmbolnăviri. Mai mult decât atât, pentru a acoperi cererile, vor fi detașate la unitatea modulară 350 de cadre medicale din unitățile ieșene.

Citeste si   Managerii marilor COMPANII se implică în CAMPANIA de VACCINARE

Totuși, după 5 luni de întârzieri, Consiliul Județean Iași se laudă cu realizarea celui mai mare spital ROL 2 din țară (cu 250 de paturi din care 103 la ATI), însă abia după ce se va face inventarul, se vor calcula penalitățile de întârziere, se vor dezinfecta spațiile și se vor primi avizele DSP, unitatea va putea primi pacienți. Și cum nu era de ajuns întârzierea de 5 luni, CJ Iași a primit și o amendă în valoare de 60.000 de lei după ce Curtea de Conturi a găsit numeroase nereguli în ceea ce privește proiectul.

Citeste si   Atitudine INUMANĂ a companiei VEOLIA față ieșeni! Zeci de familii DECUPLATE de la căldura la -17 grade

De asemenea, reamintim faptul că, din cauza întârzierii depunerii actelor necesare pentru decontarea proiectului, acesta a fost realizat integral din fonduri de la bugetul local. 

“Voi plăti amenda din banii mei!”

Într-un mod zeflemitor, președintele CJ Iași, Maricel Popa, a declarat în conferința de presă susținută în data de 12 august faptul că: “Voi plăti amenda din banii mei!”. 

Putem concluziona faptul că va mai dura ceva timp până când pacienții bolnavi de Covid-19 vor putea fi tratați acolo.

Citeste si   Costel ALEXE continuă numirile POLITICE! Și-a angajat FINA fără concurs la Palatul CULTURII

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ