Share

O teză de doctorat, cel puțin trei controverse. 

Prima dintre acestea este legată de acuzațiile de plagiat. Chiar dacă au apărut în spațiul public numeroase acuzații, în realitate nimeni nu a putut să le verifice.

Dispariția este cea de-a doua controversă. S-a întâmplat la câteva zile după ce Biblioteca Universității Politehnica a cerut împrumut de la Biblioteca Națională a României trei lucrări. Printre acestea se afla și lucrarea scrisă de Florian Coldea. Lucrarea cu 218 pagini nu s-a mai întors în Biblioteca Națională. Întrebat de teza sa de doctorat, fostul șef din SRI nu a comentat, însă a făcut referiri la statul paralel din care foarte multe persoane îl acuză că face parte.

Citeste si   Klaus Iohannis la prezentarea planului de redresare și reziliență: Nu mai putem neglija investițiile, așa cum au făcut guvernările precedente

”Eu nu înțeleg această sintagma. Eu mă pot referi doar la statul vertical pe care l-am servit. Aceste demersuri, care observăm că merg dincolo de lupta politică, riscă să se transforme într-o adevărată vânătoare de vrăjitoare”, a spus Coldea. 

Perioada maximă în care teza de doctorat putea fi împrumutată era de 30 de zile. Lucrarea a stat însă în Biblioteca Politehnicii mult mai mult. Presa a scris la acea vreme că cel care a orchestrat întregul schimb între biblioteci a fost fostul ministru Mihnea Costoiu, apropiat al lui Florian Coldea. Mai mult, conform unor surse, el este cel care ar fi luat personal lucrarea din Biblioteca Națională.

Citeste si   Anunțul Guvernului după întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase: Toți au susținut măsurile de protecție decise de autorități

A treia controversă este legată de anunțul dispariției. În acest caz, a fost formulată o plângere penală privind dispariția lucrării, însă un procuror de la Sectorul 3 a decis clasarea dosarului. Motivul? Nu a fost găsit nimic în neregulă. Procurorul de caz care a notat în ordonanța de clasare că tezele de doctorat pot fi împrumutate între biblioteci. 

Citeste si   Nicușor Dan: „Am semnat un contract de 300 de milioane de euro cu Ministerul Fondurilor Europene pentru distribuția agentului termic”

Florian Coldea a făcut parte din cei 24 de doctoranzi care au susținut tezele sub coordonarea fostului ministru Gabriel Oprea. Până acum, singura copie a documentului scris de Coldea era în celebra sufragerie a fostului ministru de Interne. 

Toate detaliile despre acest subiect vor fi prezentate, în exlusivitate, la Realitatea Plus, de la ora 21:00. O ediție specială pregătită de Alexandra Păcuraru. 

Citește și: ”Dezvăluiri explozive din sufrageria lui Gabriel Oprea. Ce s-a întâmplat cu teza de doctorat a lui Florian Coldea? Anunțul care dă fiori capilor Statului paralel”


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ