Dr. Gabriel Oprișanu a anunțat cu surle și trâmbite în interiorul Institutului de Psihiatrie ”Socola” din IAȘI că, de astăzi 17 aprilie, începe activitatea cabinetului Oftalmologic

Situația este însă cel puțin bizară. Contactat de reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași pentru a oferi un punct de vedere cu privire la începerea activității acestui cabinet, managerul Oprișanu a declarat că activitatea cabinetului a fost desfășurată și în decursul anului trecut.

Pe de altă parte, în edițiile precedente, am arătat rezultatele controlului venit din partea Ministerului Sănătății care a indicat nepunerea în folosință a mijloacelor tehnice din interiorul acestui cabinet.

Ce se întâmplă de fapt? A avut sau nu activitate acest cabinet oftalmologic din cadrul Institutului de Psihiatrie Socola?

Motivul pentru care aparatura în valoare de 40.000 euro a fost pusă la păstrare timp de 4 ani este cel puțin halucinant. Surse din interiorul institutului ne-au informat că managerul Oprișanu ar fi spus apropiaților din spital că nu va face nicio angajare la cabinetul de oftalmologie pentru că în situația în care și-ar pierde postul de manager, i-ar rămâne disponibil postul de medic oftalmolog. Din această cauză, până la acest moment încă nu a fost angajat medic oftalmolog!

Conform legislației în vigoare, un manager de spital are dreptul ca o zi pe săptămână să iși practice specializarea în spitalul pe care îl conduce, însă nu mai mult de 4 ore. Întrebarea care se ridică este cine va oferi consultații în restul timpului? Sau cabinetul oftalmologic va fi din nou închis?

Cabinetul Oftalmologic ar fi rămas cel mai probabil închis ca și până acum daca în urmă cu o luna de zile Corpul de Control al Ministerului Sănății nu ar fi efectuat un control serios la Institutul de Psihiatrie ”Socola” și nu ar fi descoperit diverse nereguli. Printre aceste nereguli s-a numărat și situația aberantă în care aparatura perfect funcțională din cabinetul oftalmologic, stătea acoperită de praf.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a confirmat în urmă cu câteva zile că au fost identificate mai multe nereguli însă rezultatele nu au fost deocamdată făcute publice.

G. Oprișanu: “Eu ofer consultații de mai mult timp, nu începând de mâine”

Contactat de reporterii Bună Dimineața Iași, Gabriel Oprișanu a declarat că activitatea cabinetului a fost desfășurată și în decursul anului 2018.

”Eu ofer consultații de mai de mult, nu numai începând de mâine. De ce să nu ofer consultații? Fac asta de un an de zile. Este adevărat că ofer consultații oftalmologice în cadrul Institutului de Psihiatrie ”Socola”, ca fiind medic oftalmolog în cadrul normei de bază pot oferi aceste consultații.”

Acesta este contrazis de angajatii Institutului care, de frică să nu își piardă locurile de muncă, nu doresc ca numele lor să fie date publicității. Presiunea pe care o exercită managerul OPRIȘANU asupra angajaţilor este atât de mare încat aceştia se tem literalmente pentru locul lor de muncă şi pentru siguranța zilei de mâine.

Cabinetul nu a fost funcțional, iar la raport managerul a anunțat că va oferi consultații încep de miercuri

”Când a venit corpul de control al Ministrului Sănătății, acum aproximativ o lună și jumătate, au găsit cabinetul de oftalmologie nefuncțional, plin de praf, aparatura care a costat 40.000 Euro era acoperită cu cearceafuri îmbibate de praf. În registrul de consultație și în statistică nu sunt trecute informații cu privire la consultații făcute. Prin urmare cabinetul nu a fost funcțional, iar la raport managerul a anunțat că va oferi consultații încep de miercuri (17.04.2019 – n.r.).

Oprișanu a spus unor apropiați din spital că dacă iși pierde postul de manager la Institutului de Psihiatrie Iași el are asigurat postul de oftalmolog cu acest cabinet de oftalmologie, de asta nu a angajat pe altcineva. Aparatura este din 2015, de când a venit el la conducerea spitalului. El lua tichete de masă și primea salariu fără să ofere consultații, uneori era plecat la București si era pontat. Iar pacienții care doreau consultații oftalmologice erau transferați la alte spitale” a declarat sub protecția anonimatului un angajat al Institutului de Psihiatrie Socola.

”Aparatura a fost achiziționată de când a venit el manager”

”Abia de mâine (17.04.2019 – n.r.) o să se ofere consultații oftalmologice la cabinet. Aparatura a fost achiziționată de când a venit el manager. S-ar putea să fie făcut un caiet fictiv cu consultații cine știe, dar cabinetul nu a fost folosit!

Mai nou, ca să ne terorizeze, Oprișanu a făcut controale în miez de noapte cu etilotestu pentru a verifica personalul medical și pentru a băga frica în colegi. Acesta este stresul, teroarea la care noi suntem supuși de către managerul spitalului. Într-adevăr cei care beau sunt muncitorii lui Gina Greceanu. Acelor muncitori nu le face nimic, pleacă în ”comă” de la serviciu, îi urcă în taxi colegii și îi trimit acasă. Sunt muncitorii care sunt pe la atelier, tâmplari” a declarat un alt agajat al Institutului de Psihiatrie ”Socola”.

LĂSAȚI UN MESAJ