ideall.ro

Dodon: Guvernarea va păstra în vigoare toate acordurile internaționale

„Am făcut apel către SUA să susţină eforturile noastre de consolidare a statutului de neutralitate permanentă a ţării noastre, recunoscut la nivel internaţional. 

În context, l-am asigurat pe Subsecretarul de Stat că Administraţia prezidenţială, Guvernul şi majoritatea parlamentară vor păstra în vigoare toate acordurile internaţionale semnate de Republica Moldova, inclusiv cu Uniunea Europeană”, a comunicat Dodon pe pagina sa de facebook.

Comentând rezultatele întrevederii, el a menţionat că au fost discutate “mai multe aspecte ale evoluţiei dialogului strategic”.

sensodays.ro

Preşedintele a apreciat înalt sprijinul Statelor Unite în soluţionarea crizei politice din Republica Moldova şi asigurarea transferului paşnic al puterii de la precedenta guvernare”.

„Datorită susţinerii din partea partenerilor externi şi consensului naţional intern, Republica Moldova are toate şansele de a relansa economia şi a promova o politică externă echilibrată în baza intereselor sale naţionale”, a subliniat şeful statului.

El a mai informat că a discutat cu David Hale perspectivele reglementării problemei transnistrene.

“Am menţionat faptul că şi în continuare apreciem înalt perspectivele procesului în formatul “5+2″ şi rolul SUA şi al altor participanţi la negocieri”, a evidenţiat Dodon.

De asemenea, el a mulţumit SUA pentru asistenţa financiară şi sprijinul valoros acordate Republicii Moldova în diverse domenii pe parcursul a 27 de ani de independenţă.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ