Share

Mii de masini le trec pe deasupra capului zi de zi. In ciuda zgomotului, n-au unde sa plece, pentru ca sunt deja acasa. Iata unde si-au facut adapost doi ieseni si bebelusul lor.

In locuinta improvizata din imagini traiesc Catalin si Lenuta. “Toata lumea, daca ai facut puscarie, iti spune: “Hotul, talharul, criminalul. N-am luat viata nimanui, am gresit, am platit! Muncesc, nu dau inapoi de la munca, uitati ce maini am! Uitati-le!”, isi incepe baiatul povestea trista.

Cele cateva bucati de lemn acoperite de o folie de plastic si spijinite de doua tevi prin care trece apa calda sunt singurul acoperis pe care il au deasupra capului. “Pana am terminat-o, am dormit sub tevi. Fara nimic deasupra capului. Aveam table pe care le-am gasit pe-aici si le-am pus una peste alta. Asta e patul… Aici dorm eu, asta am pus-o, provizoriu, ca ziua mai iau baiatul in brate, mai rad cu el, mai glumesc”, continua el.

Cu speranta in privire si cu gandul ca vor veni si zile mai bune pentru ei, cei doi povestesc cum au ajuns sa locuiasca sub un pod.

Amandoi au fost inchisi pentru furt, dar spun ca si-au invatat lectia. Privesc in jos cand vorbesc despre greseala trecutului (5:50), ca mai apoi fetele sa li se lumineze! “Ne-am cununat, suntem impreuna, avem un baiat. Sunt cel mai fericit tata si bucuros!”, spune barbatul.

LUPTA PENTRU COPIL

Familia lor s-a intregit cand le-a sosit pe lume bebelusul. Chiar tatal l-a mosit in timp ce astepta ambulanta. Acum, e tot ce au mai de pret pe lume. “Nu vreau sa-mi ia statul copilul”, isi urla disperarea.

Pentru micutul de cateva luni, tatal ar munci pe branci! De multe ori insa prejudecatile altora il impiedica!

In ciuda neajunsurilor, copilul e bine ingrijit. Pentru lapte si scutece, ar sta flamanzi. Sotii spera insa, ca pentru binele micutului, soarta sa li se schimbe, sa aiba un servici si-un loc adevarat unde sa puna capul. Nu de-alta, dar se tem ca nu cumva statul sa le ia copilul.  “Sa am o locuinta pentru copil si sotie. Eu pot sa dorm si pe camp, sa stiu ca ei incuie si descuie.”, isi spun el dorinta.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ