Share

Doi oameni au murit și alți patru sunt în stare gravă în urma unor transfuzii de sânge la Clinica de Hematologie din Craiova. Conducerea Spitalului Clinic Municipal Filantropia Craiova a anunțat Poliția în legătură cu decesele suspecte.

“Vineri au fost făcut 12 transfuzii la 12 pacienți de la Hematologie, iar la șase dintre cei 12 au apărut reacții adverse post-tranfuzional. Doi din cei șase care se aflau în stare mai gravă au decedat: o femeie în vârstă de 81 de ani și un bărbat de 64 de ani. Ceilalți patru au fost internați în ATI, dar sunt în stare stabilă, nu sunt probleme”, a declarat dr. Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu legislația în vigoare a fost demarată o anchetă la care participă reprezentanți ai DSP, inspectori sanitari și reprezentanți ai rețelei de transfuzii sangvine pentru stabilirea circumstanțelor și a cauzei care a dus la aceste reacții adverse.

Citeste si   4.902 cazuri NOI de PERSOANE infectate cu SARS – CoV - 2 la nivelul ROMÂNIEI

Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Craiova au început o anchetă penală la Spitalul Municipal “Filantropia” din Craiova pentru moarte suspectă după ce conducerea unității spitalicești a sesizat organele penale cu privire la faptul că doi pacienți — o femeie de 81 de ani din Craiova și un bărbat de 64 de ani din comuna Vânju Mare, județul Mehedinți — ar fi decedat în condiții suspecte în noapte de vineri spre sâmbătă în urma unor transfuzii.

Am fost informat în cursul zilei de sâmbătă despre această problemă. A plecat inspecția acolo imediat. Am trimis un raport preliminar duminică. Sper că azi să avem și raportul final”, a declarat ministrul Sănătății, Florian Bodog, la Realitatea TV. 

 

Citeste si   4.902 cazuri NOI de PERSOANE infectate cu SARS – CoV - 2 la nivelul ROMÂNIEI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ