Share

Incendiu puternic în această dimineaţă la adăpostul pentru animale al circului Globus. Anexa în care se aflau tigri, cămile şi alte animale exotice a fost cuprinsă de flăcări. Cel puțin 11 animale au murit, cel mai probabil din cauza fumului.

Incendiu puternic în această dimineaţă la adăpostul pentru animale al circului Globus. Anexa în care se aflau tigri, cămile şi alte animale exotice a fost cuprinsă de flăcări.

Câteva ore s-au chinuit pompierii să lichideze flăcările. Din păcate, 11 animale nu au putut fi salvate, printre acestea doi tigri și mai mulți porcușori de Guineea.

Citeste si   APIA reamintește FERMIERILOR că data limită de depunere a CERERILOR în cadrul Măsurii 21 este 23 octombrie 2020

“21 animale au fost salvate, iar 11 animale au murit, cel mai probabil din cauza fumului. La această oră, incendiul este aproape stins, a rămas doar un fum mocnit care nu mai pune probleme deosebite”, a declarat pentru Realitatea TV Daniel Vasile purtătorul de cuvânt al ISU București.

Evaluarea stării animalelor care au fost salvate din incendiu este făcută de un medic veterinar specializat. Cei care au sesizat incendiul au fost îngrijitorii. Apelul a fost făcut la ora 5 dimineața.

Citeste si   Asociația ”Evoluție în instituție” va PROTESTA la DIICOT: ”DIICOT este în stare să ne ARESTEZE și dacă BEM ceai de CÂNEPĂ”

Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale. Inițial pompierii au solicitat intervenţia medicilor veterinari astfel încât animalele să fie tranchilizate şi mutate din grajdurile cuprinse de flăcări. S-a renunțat ulterior la această idee.

Pompierii de la ISU Bucureşti-Ilfov intervin, joi dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o clădire în care se află cinci animale – lei şi tigri – de la Circul Globus, echipajele de intervenţie solicitând ajutorul medicilor veterinari pentru ca animalele să fie tranchilizate şi mutate.

Citeste si   Filarmonica „MOLDOVA” va relua susținerea CONCERTELOR la Casa de Cultură a Studenților IAȘI

Purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, a precizat că incendiul a cuprins o clădire de pe Şoseaua Petricani din Capitală şi se manifestă pe o suprafaţă de 300 de metri, fiind vorba despre un grajd pentru animale în care se aflau lei şi tigri. De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ