Share

Învățământul universitar este în doliu! Prorectorul Universității ”Gheorghe Asachi” s-a stins

Comunitatea academică a Universității ”Gheorghe Asachi” a pierdut un om extrem de valoros, prin trecerea în neființă a profesorului universitar doctor inginer Cezar Oprișan, prorector responsabil de relația cu studenții în actualul mandat și fost decan al Facultății de Mecanică în perioada 2008-2016.

Acesta s-a stins din viață la vârstă de 64 de ani, în cursul zilei de ieri.

Citeste si   A început ADMITEREA pentru anul universitar 2020 – 2021 la TUIASI! Peste 4.400 de locuri la LICENȚĂ sunt scoase la CONCURS

Profesorul Cezar Oprișan a fost un reputat specialist și un om corect, cald, care a știut mereu cum să asculte atât problemele colegilor, cât și pe ale studenților, cărora le-a câștiga respectul înainte de a dobândi orice funcție de conducere.

Vestea morții a adus multă tristește în sufletele colegilor, dar și a studenților. Cu toții transmit condoleanțe familiei și își oferă întreg sprijinul.

„Mai mult decât un coleg. Un Om. Un Om cu totul deosebit. Mereu cu zâmbetul pe buze, indiferent de cât de greu îi era din cauza unei suferințe despre care nu a dorit să vorbească. Mereu implicat în ceea ce presupunea activitățile prorectoratului, mereu apropiat de studenți, ca un părinte. Mereu împăciuitor în unele decizii mai tranșante pe care trebuia să le luăm. Mereu aproape, mereu dornic să ajute. Mereu fără să dorească să iasă în evidență, discret, asemeni caracterelor adevărate. Am vorbit la telefon cu câteva ore înainte, nimic nu a lăsat să se întrevadă această plecare dintre noi, plecare ce ne-a afectat pe toți profund și ne-a lăsat mult mai săraci. Plecarea unui Om care mereu ne învăța să fim mai buni”, a spus prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

Citeste si   ROMPAK Pașcani oferă MĂȘTI angajatilor Spitalului Municipal PAȘCANI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ