Share

Actrița Draga Olteanu Matei s-a stins din viață! Medicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din IAȘI au anunțat că, în ciuda eforturilor depuse, celebra actriță a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri.

Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a fost transferată de urgență, la Spitalul  „Sfântul Spiridon” din Iași de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii  digestive superioare.

Vârsta înaintată și starea critică în care actrița a ajuns la spitalul din IAȘI i-au determinat pe medici, încă de la început să fie rezervați în privința unui prognostic clinic.

Actrița Draga Olteanu Matei s-a născut în București, la 24 octombrie 1933.  A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” în 1956. În luna septembrie, a aceluiași an, a debutat în piesa „Ziariștii” de Alexandru Mirodan.

În perioada 1957-1990, a jucat pe scena Teatrului Național din București. Membră a Generației de Aur a teatrului și cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, aceasta a încântat spectatorii români, interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru și scenete Tv.

După ce s-a pensionat, Draga Olteanu Matei a înființat la Piatra Neamț, compania teatrală pentru actori neprofesioniști „Teatrul Vostru”. La 25 octombrie 2007, actrița a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Piatra Neamț.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ