Share

Președintele american Donald Trump s-a recules la Zidul Plângerii din Ierusalim, devenind primul președinte american care ajunge în timpul mandatului în cel mai sacru loc al iudaismului, relatează The Washington Post.

Trump, purtând pe cap tradiționala kipa de culoare neagră, a atins zidul cu mâna dreaptă și a strecurat, conform tradiției, o foaie de hârtie între pietrele acestuia. De regulă, pe aceste bilețele sunt înscrise rugăciuni sau dorințe.

La Zidul Plângerii, soția și fiica președintelui american, Melania și Ivanka Trump, au stat în partea rezervată femeilor.

Ivanka Trump, care s-a convertit la iudaism, a vărsat chiar câteva lacrimi după ce s-a rugat, notează AFP.

Citeste si   Tenis: Elina Svitolina a câştigat turneul de la Strasbourg (WTA)

Înainte de vizita istorică la locul de rugăciune cel mai sfânt al evreilor, Trump și familia sa au vizitat Sfântul Mormânt, locul cel mai sfânt al creștinismului, situat tot în Ierusalimul de Est.

Donald Trump nu a fost însoțit cu acest prilej de niciun lider israelian. De altfel, eventuala prezență a unui responsabil politic din Israel a stârnit semne de întrebare, înainte de vizita președintelui american, pentru că ar fi putut fi interpretată ca o recunoaștere de către SUA a suveranității israeliene asupra acestor locuri.

Citeste si   Polonia: Partidele din coaliţia guvernamentală au semnat un acord de cooperare

Donald Trump este primul președinte american care se reculege la Zidul Plângerii, în timpul mandatului. George H. W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush şi Barack Obama au vizitat acest loc de rugăciune al evreilor, creştinilor şi musulmanilor ca cetăţeni privaţi sau candidaţi, încercând să stea departe în timpul mandatului prezidenţial de cel mai sacru loc al iudaismului.

Donald Trump a ajuns în Israel, luni, în jurul prânzului, în cea de-a doua vizită oficială într-o țară străină în calitate de președinte al Statelor Unite.

”În prima mea vizită externă în calitate de președinte, am venit pe acest teritoriul sacru și antic pentru a reafirma legăturile foarte strânse dintre Statele Unite și Israel”, a declarat Trump la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

Vizita în Israel vine după ce Trump a mers în Arabia Saudită, locul de naștere al Islamului. Totodată, el urmează să ajungă la Vatican, unde se va întâlni cu Papa Francisc.

Citeste si   ONU: America Latină şi Australia cer marilor puteri acces liber la vaccinurile anti-COVID-19

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ