Share

Președintele SUA, Donald Trump, a reacționat duminică pe Twitter după manifestațiile masive împotriva sa desfășurate în ziua precedentă, el întrebându-se de ce participanții la aceste proteste nu au mers la vot pe 8 noiembrie, adoptând însă un ton mai conciliant într-o altă postare o oră mai târziu, relatează AFP.

Am văzut manifestațiile de ieri, dar am impresia că tocmai am avut alegeri! De ce acești oameni nu au mers la vot ?’, a scris Trump pe Twitter. El a criticat și celebritățile care s-au remarcat la aceste proteste și care în opinia noului președinte au făcut astfel ‘mult rău’.

Citeste si   Brazilia: Un voluntar într-un test clinic al unui vaccin al AstraZeneca pentru COVID-19 a murit

Dar într-o a doua postare apărută o oră mai târziu, Trump a admis că manifestațiile pașnice sunt un drept esențial în democrația americană. ‘Chiar dacă nu sunt întotdeauna de acord, recunosc dreptul oamenilor de a-și exprima punctul de vedere’, a menționat președintele pe rețeaua de socializare.

Mai mult de două milioane de persoane, mai ales femei, au participat sâmbătă în diferite orașe din Statele Unite la “Marșul femeilor”, o acțiune organizată pentru apărarea drepturilor civice și contra președintelui Donald Trump, iar numeroase adunări de solidaritate au avut loc în întreaga lume. Protestul desfășurat la Washington a adunat circa un milion de persoane.

Citeste si   Nagorno-Karabah: Premierul Armeniei exclude orice soluţie diplomatică şi îi îndeamnă pe armeni să plece pe front

Unul dintre motivele ieșirii în stradă a fost teama că Donald Trump va numi un nou judecător conservator la Curtea Supremă, ceea ce ar putea duce la repunerea în cauză a dreptului la avort.

La marș au luat cuvântul vedete precum cineastul Michael Moore, actrițele America Ferrara și Scarlett Johansson, cântăreața Alicia Keys, dar și Madonna, care a urcat pe scenă pentru a chema la o “revoluție a iubirii” și a cântat două melodii.

Citeste si   Creşterea punctului de pensie cu 40% în acest moment este vital să fie evitată (scrisoare deschisă)

Mulți dintre manifestanți purtau pălării roz cu urechi de pisică (“pussy hats”), devenite simbolul opoziției față de Trump, după publicarea în timpul campaniei electorale a unei înregistrări video din 2005 în care un microfon deschis din greșeală l-a surprins făcând comentarii obscene despre femei cu un moderator de televiziune.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ