Share

Cel puțin doi militari ucraineni au decedat, iar doi au fost răniți în urma atacurilor forțelor separatiste din sud-estul Ucrainei, transmite serviciul de presă al Operațiunii Anti-teroriste (ATO), potrivit UNIAN.

Potrivit militarilor ucraineni, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate cel puțin 117 atacuri ale separatiștilor, care folosesc artileria de calibru mare.

Statul Major informează că pe direcția Mariupol, din sisteme de artilesie de calibru 122 mm, forțele separatiste au atacat localitatea Vodeanoe. Din lansatoare de grenade, au fost atacate pozițiile militarilor ucraineni din localitățile Gnutovo, Șirokino, Pavlopol și Vodeanoe. DIn mortiere și mitraliere de calibru mare au fost atacate pozițiile militarilor ucraineni din apropiearea localităților Krasnogorovka, Talakovka, Pavlopol, Gnutovo. Se mneționează că pe această direcție au lucrat și lunetiști.

Citeste si   #alegeriSUA: Foşti oficiali ai serviciilor de informaţii susţin că dezvăluirea legată de Hunter Biden ar fi putut porni din Rusia

„Pe direcția Donețk, separatiștii, cu ajutorul tancurilor, au atacat pozițiile militarilor ucraineni din localitățile Verhniotorețkoe și Novogorodskoe. Din sisteme de artilerie de 155 mm, au fost atacate pozițiile militarilor ucraineni din apropierea localităților Luganskoe și Troițkoe, iar din mortiere de calibru 122 și 82 mm, au fost atacate pozițiile ucrainenilor din apropierea localităților Peski, Zaițevo, Troițkoe, Novoluganskoe, Kamenka, Avdeevka, Opîtnoe, și Luganskoe. DIn lansatoare de grenade și mitraliere de calibru mare au fost atacate Zaițevo, Nevelskoe, Bogdanovka, Avdeevka și Luganskoe”, se spune în comunicatul serviciului de presă ATO.

Citeste si   #alegeriSUA: Trump a anunţat că va participa la o dezbatere cu Biden, dar consideră că este nedrept

Militarii ucraineni menționează că de la începutul anului curent, forțele separatiste au amplificat atacurile. Cea mai gravă situație a fost înregistrată în regiunea zonei industriale din roașul Avdeevka. Cu toate acestea forțele guvernamentale ale Ucrainei resping toate tentativele de luare cu asalt a pozițiilor sale, mai mult ca atât, se menționează că militarii ucraineni au reșit să ocupe noi poziții strategice.

Citeste si   SUA: Melania Trump anulează o deplasare electorală din cauza unei ''tuse persistente''

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ