Share

Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a fost ridicat de procurori si scos din sediul Primariei

Evenimentele s-au petrecut joi seara. Simultan, in biroul acestuia au avut loc perchezitii in dosarul “parcarilor cu plata”.

Potrivit deschide.md, Dorin Chirtoaca, escortat de procurori, a parasit Primaria in jurul orei 20.00.

Edilul nu a vrut să facă comentarii. Susținătorii acestuia, adunați pe coridoarele instituției și în stradă i-au adresat mesaje de susținere și încurajare.

Citeste si   AGERPRES lansează proiectul editorial 'Alegeri prezidenţiale - RMoldova 2020'

Centrul National Anticoruptie (CNA) de la Chisinau anunta, intr-un comunicat de presa, ca in dosarul in care au avut loc perchezitii la Primaria Chisinau au fost retinute in total noua persoane – secretarul Consiliului Municipal Chisinau (CMC), doi consilieri ai CMC si sase reprezentanti ai unor agenti economici, cercetati in mai multe dosare cae vizeaza fapte de “corupere pasiva”, trafic de influenta si depasirea atributiilor de serviciu.

Citeste si   AGERPRES lansează proiectul editorial 'Alegeri prezidenţiale - RMoldova 2020'

Cazurile au fost documentate timp de cateva luni, perioada in care au fost colectate probe video si audio privind comiterea mai multor abuzuri, printre care oferire si luare de mita, influentare a unor decizii ale CMC si favorizarea unor agenti economici.

Pentru acțiunile sale Dorin Chirtoacă riscă până la șapte ani de închisoare.

În același dosar au fost reținuţi anterior şi viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu, șeful direcției de transport, Igor Gamrețki dar și alți foști consilieri municipali, informează publika.md.

Citeste si   AGERPRES lansează proiectul editorial 'Alegeri prezidenţiale - RMoldova 2020'

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ