Share

“Sebastian Ghiță a fost călcâiul lui Ahile pentru un tânăr lider politic precum Victor Ponta. Când a ajuns premier, îmi aduc aminte că partenerii de afaceri, din țară și din străinătate, îmi spuneau că orice încercai să faci, să vii cu proiecte pentru Ministerul Mediului sau pe IT, dădeau de Ghiță și de oamenii lui. Sebastian Ghiță a fost mai puternic și mai influent în spatele guvernării Ponta decât a fost Elena Udrea în timpul mandatului prezidențial al lui Traian Băsescu,” a afirmat Iacob.

Ghița n-a fost o rotiță a statului paralel, a fost mai mult

Dorin Iacob a vorbit și rolul omului de afaceri din Prahova în urzeala de interese politice și economice numnite, generic, “statul paralel”.

“SG este, mai degrabă, un artizan abil al “statului parlel”. Să nu uităm că la un moment dat exista o sinergie de comunicare între el și Elena Udrea, se cunoșteau, aveau aceeași chimie, era și Laura Coduța Kovesi. (…) Pe de altă parte, nu putem spune că Ghiță a fost creatorul lui Ponta, el a intervenit undeva pe parcurs, Ponta era un tânăr crescut în interiorul PSD, a ajuns președintele acestuia, apoi premier, dar cei doi erau prieteni dinainte ca Victor Ponta măcar să se gândească la ascensiunea pe care a avut-o. Sigur, putem să apaludăm o astfel o prietenie până când ajungem într-o zonă în care există suspiciunea că se încalcă legea și regulile statului de drept, a afirmat Iacob, invitatul Alexandrei Păcuraru în emisiunea „Culisele Statului Paralel”, difuzată de Realitatea PLUS. 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ