Share

Mihai Soric este noul șef al Serviciului Rutier Iasi, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean 

Acesta a castigat concursul organizat pe data de 24 iulie pentru ocuparea locului vacantat în urma pensionării comisarului șef Liviu Zanfirescu.

“Imi propun impreuna cu ai mei colegi sa scad numarul accidentelor rutiere, mai ales numarul celor mortale. Avem o echipa formata din tineri si cred ca o sa mearga totul asa cum trebuie”, declara Mihai Soric imediat după ocuparea funcției.

Prima provocare nu s-a lăsat prea mult așteptată. Primul dosar fierbinte aflat pe masa noului responsabil de siguranța traficului rutier din Iași este deja în lucru și trebuie trimis la parchet.

Reamintim speța

„Pe fondul consumului de alcool, soferul unui auto în vârsta de 45 ani, la intersecția cu strada Aurel Vlaicu,  a intrat în coliziune cu un alt participant la trafic. În urma testării a rezultat că se afla sub influența băuturilor alcoolice.

I-au fost prelevate probe de sânge la spital și i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. A fost o coliziune fără victime, o tamponare.” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vijiac.

Șoferul în cauză este nimeni altcineva decât Cristian Briaur, vărul redactorului-șef de la BZI Florin Briaur.

Familia Briaur este importantă în ierarhia BZI și implicit a familiei Asimionesei. Soții Briaur au acceptat să își compromită tinerețea și deopotrivă viitorul pentru a servi interesele acestui grup.

Mai nou, numele Ioanei Briaur, fost jurnalist BZI și actual consilier la cabinetul deputatului Petru Movilă s-a regăsit pe Lista Consiliului de Administrație a Aeroportului Iași.

Dosarul penal al lui Cristian Briaur, șoferul căruia i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice a ajuns pe masa noului șef al Poliției Rutiere Iași

Surse din cadrul Serviciului Rutier Iași susțin că dosarul acesta ar fi ajuns nu pe masa, ci în sertarul lui Mihai Soric. Și că între Soric și redacția BZI s-ar fi produs deja o înțelegere.

Acesta ar fi și motivul pentru care Soric este zugrăvit de către BZI mai ceva decât Sfintele Moaște de la Mitropolie.

Epitete precum “unul dintre cei mai perseverenti, dar autoritari politisti din cadrul IPJ, “profesionist desavarsit” sau “un familist convins si un tata model” au fost folosite din abundență de către BZI la adresa lui Soric, pentru a sublinia opiniei publice ieșene, raporturile foarte bune statuate între cele două părți.

Vă mai amintiți de ieșeanul Aurelian Şoric, fostul șef al IPJ Neamț?

Cazul de la Piatra-Neamț, mediatizat la nivel naţional, a pornit de la asasinarea lui Gheorghe Mararu în localul Café Latino din Piatra Neamţ (14 noiembrie 2010), o răfuială între bandele de interlopi din micul oraş.

După doar 16 ani de carieră, perioadă în care a urcat scara ierarhică fulminant, Aurelian Vasea Şoric a ieşit pe uşa din dos în urma scandalului ce a cutremurat Poliţia până la vârful sistemului.

Mihai Soric deși este un băiat tânăr, ar trebui să înțealeagă din greșelile altora, pentru că ar fi o abordare mai inteligentă și mai puțin dureroasă, decât tragerea unor învățăminte de pe urma propriilor greșeli.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ