Dosare penale la regimul rutier

La 21.05.2020, orele 16,10, o patrulă din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Piața Unirii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 35 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 35 de ani  posedă permis de conducere valabil doar pentru categoria A.

Sus numitul a declarat verbal că autoturismul aparține concubinei sale, o localnică de 30 de ani, aceasta având cunoștință despre faptul că el conduce autoturismul pe drumurile publice, neavând permis de conducere valabil pentru această categorie.

Citeste si   Muzeul Național al Bucovinei REDESCHIDE pentru vizitare CINCI dintre OBIECTIVELE sale

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere corespunzător”, ce va fi soluţionat procedural.

Citeste si   Coronavirus/GCS: Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 195 de sancţiuni contravenţionale

Dosar penal și la Câmpulung Moldovenesc 

La 21.05.2020, în jurul orei 20:50, un  echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control pe DJ 176 din comuna Vatra Moldoviţei mopedul condus de un localnic de 46 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 46 de ani fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul  fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.

Citeste si   Sedință la Prefectura SUCEAVA privind SALUBRIZAREA cursurilor de APĂ

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 46 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ