Share

Bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie auto şi poliţa RCA a autoturismului era expirată.

La 10.05.2020, orele 16:10, o patrulă din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală  Ipotești, a oprit pentru control pe DJ 208 A, în satul Udești autoturismul condus un tânăr de 19 ani din comuna Bosanci.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto şi poliţa RCA a autoturismului era expirată.

Citeste si   Coronavirus/GCS: 2.376 de persoane sunt în carantină; alte 95.549 sunt în izolare la domiciliu

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr.132/2017, iar ca şi măsură complementară i s-au reţinut placuţele cu numărul de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

Situație silimară la Vama 

La 10.05.2020, în jurul orelor 16.00, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală  Vama a oprit pentru control  pe strada Topliței din comuna Vama, autoturismul condus de un localnic de 28 de ani.

Citeste si   ANAF a suplimentat documentele acceptate pentru aprobarea înregistrării de la distanță, în SPV

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul are I.T.P expirat şi nu deţine nici poliţă R.C.A.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,00 mg/l, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G 195/2002 pentru lipsă I.T.P. și conform Legii 132/2017 pentru lipsă R.C.A., iar ca şi măsură complementară  i s-au reţinut, atât plăcuţele cu numărul de înmatriculare, cât şi certificatul de înmatriculare.

Citeste si   În STAREA de ALERTĂ s-a intensificat consumul de ALCOOL la VOLAN în rândul SUCEVENILOR

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ