Share

Ținta principalelor acuzații în dosarul “Amanta” se îndreaptă spre Liviu Hliboceanu 

Dosarul „Amanta“ se află pe rolul instanţei din noiembrie 2015. Unul dintre acuzați fiind deja condamnat.

Ştefan Avîrvarei, fost şef serviciu în cadrul Poliţiei Locale, a fost condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare în dosarul “Amanta”. Ştefan Avîrvarei a fost judecat în procedură simplificată și condamnat de judecătorii Tribunalului Iaşi la doi ani şi două luni de închisoare, precum şi la efectuarea a 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

El şi-a recunoscut vina în dosarul ”Amanta” întocmit pe numele fostului primar Gheorghe Nichita.

Ieri au avut loc noi audieri în dosarul în care Gheorghe Nichita este acuzat că și-a urmărit iubita cu Poliția Locală.

Însă, mărturiile a doi foști polițiști locali indică o schimbare a cursului procesului

Cei doi poliţişti locali audiaţi ieri sunt Nicuşor Bălteanu, în trecut poliţist în cadrul Biroului Control Activităţi Comerciale şi Ciprian Felix Ale­xandrescu, fost şef al aceluiaşi birou.

Referirile acestora sunt făcute exclusiv la adresa fostului șef al Poliției Locale: Liviu HLIBOCEANU.

„În primăvara sau în toamna anului 2015, martorul Avâr­varei Ştefan mi-a arătat o poză pe telefon cu o femeie despre care mi-a spus că lucrează la Primărie şi că urmează să facem anumite verificări cu privire la aceasta, în sensul de a comunica unde se deplasează această persoană“, a susţinut Alexandrescu.

Persoana indicată era Adina Samson. Despre aceasta, Alexandrescu a afirmat că atât Avârvarei, cât şi Hliboceanu i-au solicitat să o urmărească, DAR niciodată Gheorghe Nichita.

Prezentate în această lumină, întregul dosar își schimbă cursul într-o nouă direcție.

Soarta procesului depinde de natura discuțiilor dintre Nichita și Hliboceanu. În acestă etapă, procurorii acuzării trebuie să probeze în fața judecătorului faptul că Nichita – în calitatea sa de Primar, i-a ordonat explicit lui Hliboceanu – fost șef al Poliției Locale să desfășoare acțivități de urmărire a Adinei Samson, folosind pentru aceasta infrastructura instituției pe care o conducea.

Altfel, în situația în care Hliboceanu a interpretat greșit dorința șefului său direct și mai mult a demonstrat un exces de zel în acest sens, vina și răspunderea îi aparține în totalitate.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ