Share

Angelica Fădor (PNL), primar în comuna Iacobeni, a demisionat din funcție și a optat pentru poziția de deputat, post pe care l-a câș­tigat în urma alegerilor parlamentare. Primarul comunei Siminicea, Sergiu Pașniciuc (PSD), a demisionat “din motive personale”. Cel mai probabil, retragerea lui Pașniciuc este legată de faptul că pe numele său este deschis un dosar penal, după ce a fost prins la volan cu o alcoo­lemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat

Așa cum reiese dintr-un comunicat de presă transmis de prefectul de Suceava, Constantin Harasim, două localități sucevene au rămas, acum, la început de an, fără primari, atribuțiile fiind preluate de viceprimari. Este vorba despre comunele Ia­cobeni și Siminicea. Angelica Fădor (foto) , primar (PNL)  în comuna Iacobeni, a optat pentru calitatea de deputat în Parlamentul României.

Citeste si   GCS: 2.844 de cazuri noi de COVID-19; teste efectuate în ultimele 24 de ore - 8.709

“Pe durata vacantării funcției de primar al comunei Iacobeni, ju­dețul Suceava, atribuțiile ce îi sunt conferite primarului prin lege vor fi exercitate de drept de către vice­primarul comunei Iacobeni, ju­de­țul Suceava, cu respectarea drep­­turilor și obligațiilor cores­pun­­zătoare func­­ției”, se mențio­nează în comunicatul de presă emis de către Instituția Prefectului.

“Dată fiind adresa secretarului comunei Siminicea prin care se înaintează demisia scrisă a lui Pașniciuc Sergiu, primarul comunei Siminicea, referatul secretarului unității adminis­­­­trativ-teritoriale și procesul verbal al ședinței Consiliului Lo­cal al comunei Siminicea, ju­dețul Suceava, din data de 30.12.2016, prin Ordinul Prefectului județului Suceava nr. 561 din 30.12.2016 s-a constatat încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al comunei Siminicea, județul Suceava, al lui Pașniciuc Sergiu, ca urmare a demisiei.

De asemenea, pe durata vacantării funcției de primar al comunei Siminicea, județul Suceava, atribuțiile ce îi sunt conferite primarului prin lege vor fi exercitate de drept de către viceprimarul comunei Siminicea, județul Suceava, cu respectarea drepturilor și obligațiilor cores­punzătoare funcției”, se mai precizează în comunicat.

Citeste si   PSD Suceava ar putea obține o ÎNFRÂNGERE de proporții! Senatorul Ion STAN se ține strâns de FUNCȚII

In Campania electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016, a fost prins beat la volan

Retragerea lui Pașniciuc poate fi legată de faptul că, exact în Campania electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016, acesta a fost prins beat la volan, fiind întocmit un dosar penal pe numele său. Astfel, conform unei informări a Poli­ției, la data de 22 mai 2016, la ora 22.40, un echipaj de poliție a oprit pentru control  pe DJ 208B, pe raza comunei  Dumbrăveni, o autoutilitară cu număr de înmatriculare pro­vizoriu, condusă de Sergiu Paș­­n­i­­ciuc, de 44 de ani, din comuna Siminicea, pe atunci viceprimar al comunei și candidat pentru funcția de primar.

Citeste si   Tânăr AMENDAT de poliție deoarece a REFUZAT sa poarte masca de protecție! Ce le-a spus acesta polițiștilor

Cum acesta mirosea a băuturi alcoolice i s-a cerut să sufle în aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost  recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană aflată sub influența alcoolului”.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ