Share

Două eleve ale Colegiului Național Iași, Andrada Strugaru și Ioana Tătărușanu, au fost invitate ca poete la Festivalul Internațional de Poezie de la Sibiu „Poets in Transylvania”

Festivalul va avea loc în perioada 24-26 octombrie 2019 unde cele două eleve vor avea lecturi publice alături de poeți consacrați din 16 țări.
Andrada Strugaru, elevă în clasa a XII-a, filologie, redactor-șef adjunct al revistei „Alecart, a participat anul acesta la un alt festival internațional, „Poezia e la Bistrița”, a avut două lecturi publice în cadrul FILIT-lui, la Zoon Poetikon și la Noaptea Albă a Poeziei, și a publicat poezie, cronică de carte sau de film, eseuri etc. în reviste ca „Apostrof”, „Observator cultural” sau „Alecart”. Din clasa a VIII-a este olimpică la faza națională sau internațională la Limba latină.
Iona Tătărușanu, elevă în clasa a XII-a, filologie, redactor-șef  al revistei „Alecart, a obținut în ultimii doi ani Premiul I la faza națională a Concursului „Tinere condeie”, Premiul I la Atelierul- Concurs „Cea mai bună cronică de teatru”, mai multe premii la alte concursuri naționale de creație literară, a publicat proză, poezie, recenzii de carte, cronici de teatru și de film în reviste sau pe bloguri literare

Share
Citeste si   USAMV Iași se pregătește pentru ACTIVITĂȚILE ”on-site” cu STUDENȚII care au fost ONLINE
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ