Share

Primarul Mihai Chirica a anunţat finalizarea licitaţiei privind elaborarea studiilor de fezabilitate pentru proiectul de construire a două pasaje auto supraterane în zona Podu Roş, prin care se încearcă descongestionarea traficului din una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Iaşi.

„Încercăm să divizăm fluxurile de circulaţie între Podu Roş şi Nicolina, respectiv cele două Splaiuri, astfel încât să nu fie nevoie de acordarea altor regimuri de prioritate decât cele existente în acest moment”, a declarat edilul.

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor

Prima licitaţie pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru proiectul „Fluidizarea traficului în intersecţia Podu Roş cu Splai Bahlui Mal Drept şi Bulevardul Prof. Dimitrie Mangeron prin două pasaje supraterane unidirecţionale cu o singură bandă” a eşuat din lipsă de ofertanţi.

Concretizarea acestui proiect va presupune construirea unui pasaj suprateran cu o bandă carosabilă pe direcţia Podul de Piatră – Bld. Tudor Vladimirescu pe axul Splai Bahlui Mal Drept în continuarea arterei auto nou create şi a unui pasaj suprateran pe direcţia Bld. Prof. Dimitrie Mangeron – Podul de Piatră pe axul Splaiului Bahlui Mal Stâng.

Citeste si   Vezi ce concerte prezintă Filarmonica "Moldova" din Iași  - Stagiunea  2020 - 2021

Cele două pasaje auto vor fi prevăzute cu câte o bandă de circulaţie fiecare, suprafeţe de refugiu, nu vor avea trotuare şi vor fi dimensionate în aşa fel încât să ofere posibilitatea de depăşire a autovehiculelor staţionate în urma unei avarii.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ