Share

“Am în mână un plic. Este un document secret, o notă primită de la dl. Victor Ponta”, a spus Anca Alexandrescu, la Realitatea PLUS, precizând că Ponta nu a vorbit când i-a dat plicul, ci doar i-a scris ceva pe el, iar ea nu înțelegea cui trebuie să i-l dea sau ce să facă cu el. Se pare că fostul premier voia ca plicul să ajungă la Răzvan Savaliuc, iar Ponta nu ar fi spus niciun cuvânt în momentul în care i-a dat plicul, de teamă să nu fie înregistrat.

Vă reamintim că Savaliuc este cel care a înființat site-ul Lumeajustiției.ro (pe scurt: Luju.ro), cunoscut în breasla presei pentru dezvăluirile, comentariile și analizele de specialitate.

“Am vorbit cu două persoane din presă despre asta (despre plic- n.r.). Nu vreau să le dau numele…”, a mai spus realizatoarea Realitatea PLUS, precizând că i-a fost frică să facă public plicul către persoana vizată, respectiv către Savaliuc. „Ceea ce încerca el să sugereze este că acest procuror este șantajabil și încerca să fabrice un dosar împotriva sa. Mie așa mi-a sunat”, a spus Anca Alexandrescu.

Citeste si   Klaus Iohannis, apel în favoarea forțelor democratice din Belarus, alături de președinții Lituaniei și Poloniei

Se pare că fostul premierul a aflat că plicul n-a mai ajuns la “destinatar”, spune Anca Alexandrescu: „Mi-a spus că l-a sunat Coldea (Florian Coldea – fostul șef SRI – n.r.) și i-a atras atenția că a trimis-o pe ea să dea documentul în presă. Întrebarea este cum își permitea Coldea să îl sune pe premierul României de la acea vreme  și să îi spună ce i-a spus și ce relație aveau cei doi?”

Citeste si   Orban: Bate vânt de schimbare în toată Moldova. Aș fi jignit să mă conducă unul ca Arsene

Potrivit Ancăi Alexandrescu, pe plic este trecută, ca sursă, Administrația Națională a Penitenciarelor și este un exemplar unic. “Cine i-a dat documentul (lui Ponta – n.r.) a riscat foarte mult. Este conflict de interese”, a mai arătat ea.

Documentul în cauză pare să îl compromită „dur și mult” pe procurorul Ucheșelu, pe care îl incriminează pentru o sumă de 10.000 de lei, sumă pretinsă de procurorul care îi deschisese un dosar lui Ponta într-o speță anume.

În context, Anca Alexandrescu a arătat că sunt foarte multe semne de întrebare legate de mandatul de premier al lui Ponta, cum ar fi nominalizarea Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA, precum și faptul că deși câștigase alegerile cu USL pe o anumită linie politică și totuși s-a prezentat la bilanțul anticorupție din 2015 să aplaude realizările procurorului-șef. Nu poate fi trecut cu vederea – spune ea – nici faptul că fostul premier PSD ar fi „negociat” cu președintele Traian Băsescu instalarea lui Kovesi în fruntea Direcției Anticorupție.

Citeste si   MAE: Bogdan Aurescu va participa, luni, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE

“Au fost mulți oameni care au investit în el (Ponta – n.r.). La un moment dat s-a rup lanțul de iubire, lucru care s-a văzut și la alegerile din 2014. Nu pot să spun mai multe acum, dar poate că o voi face la un moment dat”, a concluzionat Anca Alexandrescu.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ