Share

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că de 1 Mai va merge la pescuit. El a povestit cum petrecea în copilărie de 1 Mai, când mergea cu toţi elevii la acţiuni de defilare, și a spus că a fost comandant de detașament.

“Au trecut vremurile alea”, a spus Liviu Dragnea

An de an, PSD-ul a sărbătorit “Ziua Muncii” prin organizarea unor festivități. Tradiția va înceta însă anul acesta. Liviu Dragnea a hotărât că aceasta sărbătoare este una de factură comunistă. Prin urmare, în viziunea sa de modernizare a partidului social-democrat acesta consideră că astfel de manifestări nu mai sunt oportune.

Citeste si   Ce spune Alexandru Rafila despre colegii negaționiști din PSD

Dar ce este de fapt Ziua Internațională a Muncii

În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești.

Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.

Citeste si   Iohannis, mesaj către mediul privat: "Chiar dacă prognozele actuale nu indică recuperarea rapidă pe care ne-o dorim, evoluțiile recente ne oferă totuși motive de optimism"

1 mai a devenit, în aproape toată lumea, Ziua Internațională a Muncii

Există și excepții, de exemplu Australia, Elveția și Statele Unite, unde 1 mai nu este o sărbătoare oficială. În majoritatea țărilor vest europene, ziua de 1 mai este zi liberă.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ