Share

Decizie definitivă: Dragnea rămâne cu condamnarea din dosarul Referendumul

Instanţa Supremă a respins, luni, contestaţia la executare a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul “Referendumul”, în care liderul social-democrat a primit doi ani de închisoare cu suspendare.

Completul de cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a apreciat că solicitarea lui Liviu Dragnea este nefondată.

În contestația depusă la decizia instanței, liderul PSD a reclamat faptul că hotărârea în acest proces nu a fost redactată în 30 de zile de la pronunţare, iar, la data motivării, preşedintele completului care a soluţionat cauza nu mai era judecător, pentru că se pensionase.

Înalta Curte a decis definitiv că solicitarea avocaților lui Dragnea este nefondată. În consecință, liderul PSD va rămâne cu pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare decisă în dosarul referendumul.

Care sunt acuzațiile de care a fost găsit vinovat Dragnea?

În dosarul “Referendumul”, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, în 22 aprilie 2016, la doi ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit rechizitoriului, la referendumul din iulie 2012 de demitere a președintelui Traian Băsescu, Liviu Dragnea ”a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”, potrivit rfi.ro.


CITEȘTE ȘI …

Liviu Dragnea așteaptă astăzi decizia Instanței Supreme în dosarul “Referendumul”


Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influenţă în virtutea funcţiei pe care o deţinea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ