Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că știa încă de acum o săptămână că președintele Klaus Iohannis are de gând să anunțe organizarea unui referendum.

Dragnea spune că a aflat duminică, la întoarcerea din SUA, că urma să se orgaizeze un miting la care să participe și președintele Iohannis.

“Nu era o noutate. Știam de exemplu, de acum o săptămână – zece zile, că președintele are de gând să anunțe organizarea unui referendum. Știam asta. Ăsta a și fost scenariul, de-aia a și făcut acel spectacol neconstituțional la Guvern, când s-a dus brusc peste prim-ministrul pentru a crea foarte multă discuție și vizibilitate pe tema grațierii, pentru a putea spune în această seară că această temă a devenit de interes național pentru a se lega pentru organizarea unui referendum”, a declarat Dragnea, la o emisiune TV.

Citeste si   Oprișan a dat, Oprișan a luat: aparatul de testare Covid19 de la TBC nu are autorizație pentru că CJ Vrancea va reabilita clădirea și o va evacua

Liderul social-democraților a afirmat că și prim-ministrul Sorin Grindeanu știa de acum câteva zile că președintele urma să organizeze un referendum privind ordonanțele de urgență referitoare la grațiere și la modificarea codurilor penale.

”Este în logica unui om politic care a scăzut în sondaje, care a făcut foarte multe greșeli, om politic care a pierdut alegerile, pentru că a fost vârf de lance și pentru PNL și pentru USR, și vrea să resusciteze într-un mod total greșit și riscant pentru România niște foști susținători, alegând o cale care nu este corectă și cinstită”, a mai precizat Liviu Dragnea.

Citeste si   Securitatea națională, sub lupa CSAT

 

DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ