Share

Drept la replică al Cătălinei IVAN, fondatoare a Montessori School of Iaşi

În urma articolului publicat de Ziarul ”Bună Dimineața Iași”, intitulat ”Părinții copiilor de la MONTESSORI School of IAȘI: Dezvoltarea fizică și emoțională a copiilor noștri a avut de suferit”, fondatoarea Montessori School of Iaşi, Cătălina Ivan, și-a exercitat dreptul la replică.

Articolul a fost postat în urma sesizării trimise de părinții copiilor care frecventează această grădiniță pe adresa de mail a redacției. Prin intermediul unei scrisori deschise părinții reclamau modul în care sunt tratați copii în cadrul grădiniței Montessori School of Iaşi.

Publicăm în continuare dreptul la replică transmis de Montessori School of Iaşi prin Cătălina IVAN, fondatoare a Montessori School of Iaşi

”Deoarece pentru Montessori School of Iaşi credibilitatea instituƫiei, calitatea actului didactic, bunăstarea copiilor şi transparenƫa în comunicare sunt fundamentale, înƫelegem să raspundem la o anonimă neasumată de nimeni, publicată în ediƫia online a ziarului dumenavoastră, printr-un răspuns public argumentat pe următoarele:

  1. Contractul de şcolarizare încheiat cu reprezentanƫii legali ai copiilor;
  2. Rezultat chestionar de satisfacƫie completat de părinƫi privind serviciile de masă;
  3. Observări ale nutriƫionistului angajat de Montessori School of Iaşi;
  4. Situaƫia centralizată de părinƫi cu privire la mâncarea aruncată zilnic;
  5. Observarea la grupă din partea părinƫilor şi conclziile acestora în urma observării;
  6. Răspunsul Inspectoratului Şcolar Judeƫean Iaşi în urma controlului efectuat ca urmare a sesizării anonime.

Ȋn contractul de şcolarizare şi parteneriat educaţional încheiat între Montessori School of Iaşi şi reprezanƫii legali ai copiilor este stipulat faptul că asociaţia se angajează “să asigure servicii de catering printr-o firmă specializată astfel: mic dejun, gustare, prânz şi gustare pentru program lung.” (capitolul II, subcapitolul 1, litera e)”, declară Cătrălina IVAN.

Citeste si   Congresul Național al Asociației Române Romtransplant Ediția a 11-a, Online via ZOOM 22-26 septembrie, 2020

”Este exclus ca mâncarea să fi fost vreodată insuficientă, atâta timp cât se aruncă şi se aruncă în continuare mâncare zilnic”

”În afara celor patru mese zilnice, la fiecare grupă, au fost, sunt şi vor fi suplimentate resursele alimentare cu fructe, legume şi produse gătite la grupă de către copii, în conformitate cu specificul activităţilor de viaţă practică incluse în curriculum-ul pentru Alternativa Educaţională Montessori,

Prin faptul ca s-a aruncat mâncare zilnic este mai mult decât evident ca mâncarea a fost suficientă şi copiii au putut să se servească, după nevoile lor. Sunt copii care mâncau chiar şi două porƫii, conform nevoilor lor, acest lucru fiind observat şi de părinƫii care au venit în observare, în grupă, în timpul meselor de pranz”, se mai arată în declarația Cătălinei IVAN.

”Măsuri luate de Montessori School of Iaşi după întâlnirea cu părinƫii din grădiniƫă”

”- în urma întâlnirii cu întreaga comunitate s-a luat decizia de a se comanda suplimentar mâncare până la paritatea porƫie / copil prezent în grădiniƫă, acest lucru ducând la aruncarea unor cantităƫi mari de mâncare zilnic, ceea ce nu este în consonanƫă cu valorile agreate de catre instituƫia noastră.

Situaƫia de fapt este că astăzi se aruncă între 30 şi 40 de kg zilnic, aproape jumătate din mâncarea comandată, care înseamnă risipă imensă de alimente.

În acest moment ridicarea resturilor de mâncare este soluƫionată cu ajutorul părinƫilor. Aceatia au întocmit o situaƫie a cantităƫilor aruncate zilnic, situaƫie care ne-a fost furnizată şi nouă, managementului Montessori School of Iaşi – între 30 şi 40 de kg zilnic, ceea ce înseamna aproape jumătate din cantitatea totală comandată.

În tot acest timp, împreună cu părinƫii, nutritiƫionistul şi compania de catering, lucrăm la o soluƫie optimă pentru eficientizarea serviciilor de masă.

– aplicarea unui chestionar care să reflecte gradul de satisfacƫie al copiilor în ceea ce priveşte serviciile de masă prin intermediul părinƫilor.

În urma aplicării acestui chestionar au raspuns 84,53% dintre părinƫi şi în urma analizei răspunsurilor, un procent de aproape 90% dintre aceştia sunt foarte multumiƫi sau multimiƫi de serviciile de masă din cadrul Montessori School of Iaşi.

– angajarea unui nutriƫionist astfel încât să lucrăm la îmbunătăƫirea meniurilor pentru ca aportul nutriƫional să fie conform nevoilor copiilor, dar în acelaşi timp să se reducă risipa de mâncare.

– observare la grupă din partea parinƫilor, lucru pe care l-am solicitat şi înainte de discuƫia administrativă cu părinƫii în ceea ce priveşte masa servită în instituƫie.

Părinƫii care au fost la observare au avut reacƫii pozitive faƫă de procesul de servire al mesei şi chiar au apreciat şi încearcă să implementeze şi acasă anumite aspecte”, se mai arată în declarația Cătălinei Ivan.

„Mai mult, la sesizarea anonimă din partea unui posibil grup de părinƫi, Inspectoratul Şcolar Judeƫean Iaşi a fost în control şi a formulat un răspuns către persoana/persoanele care a/au trimis e-mailul respectiv”

”În urma vizitei, nu s-a semnalat vreo problemă care să pună în pericol starea de bine a copiilor şi s-a constatat că s-a respectat contractul de şcolarizare încheiat între instituƫie şi părinƫi.

Este evidentă reaua intenƫie şi dorinƫa de sabotare a instituƫiei, cu atât mai mult cu cât adresa primită de redacƫia dumneavoastră este anonimă, neasumată de nimeni. Montessori School of Iaşi afirmă cu tărie că întreaga comunitate Montessori construită în jurul şi pentru educaƫia copiilor este alături de noi şi respinge orice atac şi încercare de denigrare publică a instituƫiei.

Faptul că părinƫii nu şi-au retras copiii din instituƫie şi nici nu vor să şi-i retragă, confirmă faptul că în cadrul Montessori School of Iaşi sunt condiƫii optime pentru dezvoltarea fizică, psihică şi emoƫională a copiilor.

Nu în ultimul rând, sunt mama a trei fetiƫe care învaƫă în această instituƫie. Acestea nu au avut niciodată un tratament preferenƫial şi nu aş fi permis sub nicio formă ca oricare dintre copiii din instituƫie să fie înfometat.

Vă mulƫumesc pentru dreptul la replică şi vă invit în observare, în timpul prânzului, pentru a trage propriile concluzii despre procesul de servire al mesei, în cadrul Montessori School of Iaşi”,  se arată în finalul declarației Cătălinei Ivan, Fondatoare a Montessori School of Iaşi.

Citeste si   Cum se prezintă situația îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ