Share

Constat cu surprindere și dezamăgire că o campanie electorală de joasă speță este demarată nu doar la nivel național, dar și la nivel local

Dincolo de informații, mediile de presă au simpatii, orientări politice vizibile sau mai subtile, colaborări de diferite tipuri, la care se adaugă jocuri politice, care devin tot mai vizibile și accentuate.

Anumite aspecte, polemici, opinii critice pot fi înțelese. Dar țesătura de intrigi, comentarii, zvonistică, șirul de fake news sfidează orice masură și se întind, atât între partide, cât și în interiorul fiecărui partid politic.

În anumite situații, însă, lipsa de profesionalism și deontologie, de minimă decență și de etică în jurnalismul ieșean depășește orice limită a toleranței și a respectului pentru adevăr. Se întâmplă acest lucru în contextul în care zilele trecute toți celebram presa, discutam despre libertatea presei și modalități de exprimare și argumentare în public.

Acest text este un drept la replică pentru săptămânalul Bună Dimineața Iași, care nu încetează să prezinte neadevăruri, declarații scoase din context, interpretări, în funcție de interesele de moment

Deși nu am reacționat până acum tocmai din respect pentru diversitatea de opinii, de data aceasta iau serios în considerare adresarea către instanță pentru toate aceste neadevăruri pe care le vehiculează redacția dumneavoastră, dar mai ales pentru hărțuirea în mediul virtual prin publicarea numeroaselor articole defăimătoare.

Mă uimește reticența unui ziar care nu susține un program destinat educației, modernizării sistemului de învățare online, pledoariei pentru un cumul de măsuri generate tocmai de dificultățile unor elevi sau comunități școlare de a se integra sistemului modern de predare-învățare-evaluare, sistem care presupune mijloace tehnice, aparatură, conexiune și abonament la internet.

Recent, într-un comunicat de presă am afirmat faptul că: ”Nu putem aştepta la nesfârşit implicarea primăriilor, a autorităţilor locale, în absenţa unor fonduri alocate concret pentru aceste urgenţe şi a unor programe sociale şi educaţionale coerente şi rapide (…) Avem nevoie de un PNDL 3 special pentru educaţie, pentru salvarea şcolilor din medii defavorizate şi evitarea eşecului şcolar.”

Le transmit din nou celor care vor să coreleze teme diferite, neadevăruri, cu idei și proiecte valoroase, că mă voi implica activ pentru realizarea unor programe de finanțare, cunoscând nevoile școlilor din România, mai ales ale celor din mediul rural, precum și importanța investițiilor în educație.

Nu există nicio contradicție între demersurile de extindere a rețelelor de utilități (gaz-apă) în toate mediile din România, de reabilitare a drumurilor, de refacere a clădirilor cu proiectele destinate elevilor, aceștia sunt nucleul și preocuparea esențială a comunităților. Toate urgențele trebuie încadrate în contexte, abordate în etape, trebuie să prioritizăm aceste intervenții cu o maximă atenție, în funcție de nevoile și de specificul comunităților.

Menționez faptul că Programul Național pentru Dezvoltare Locală a fost susținut și sprijinit constant cu votul parlamentarilor Partidului Social Democrat, iar executivul reprezentat de Guvernul României sau de Consiliile Județene și Locale a pus în practică acest program complex, sistemic și necesar

Reamintesc ziarului că în data de 7 noiembrie 2018, votul meu exprimat în Camera Deputaților a confirmat sprijinul pentru autostrada Iași-Târgu Mureș, un proiect valoros care va însemna dezvoltare economică, integrarea într-o rețea de infrastructură modernă, fluidizarea traficului rutier, schimburi comerciale, efecte în plan turistic și cultural.

Profitând de confuzii și etape legislative încurcate, ideile prezentate de acest săptămânal neinformat și profund incorect sunt contrazise de înregistrările video, consemnarea votului și stenogramele incontestabile ale ședinței Camerei Deputaților din data de 5 noiembrie 2018:

”E firesc să se întâmple acest lucru. E firesc să votăm acest proiect. E firesc să găsim o formă prin care toate regiunile să se adune într-o reţea de comunicare şi de infrastructură de calitate, aşa cum şi spre Sud trebuie să fie autostradă, aşa cum relaţia cu Republica Moldova este extrem de importantă.”

(http://www.cdep.ro/pls/steno/steno2015.stenograma?ids=7985&idm=6&idl=1)

Vă trimitem atașat și secvența filmată în cadrul dezbaterilor pe această lege:

De asemenea, aveți aici link-ul spre consemnarea votului pe tema proiectului de lege pentru Autostrada Unirii, unde se vede exact cum am votat: http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.nominal?idv=20736&idl=1

Sub aparenta corectitudine în prezentarea etapelor evoluției mele profesionale, ”ați omis” probabil să treceți rezultatele activităților, notele maxime obținute la toate examenele din carieră, peste 20 de cărți publicate, zeci de proiecte coordonate, sute de elevi antrenați în activități de performanță, distincții academice, titluri și aprecieri la nivel regional și național, trei concursuri de inspector general promovate cu cel mai mare punctaj pe țară, de fiecare dată (1997, 2005, 2015).

Vă place sau nu, viața mea a fost în slujba școlii, a catedrei, a ”cetății”, am sacrificat timp și energie pentru ceea ce valorizez: educația, binele cetățenilor, cultura și excelența. Ar fi bine dacă ați aprecia în paginile ziarului aceste valori!

Legat de activitatea parlamentară, de peste trei ani am fost unul dintre cei mai activi parlamentari, iar acest lucru a fost demonstrat de diferite topuri realizate de mass-media, dar și prin sondajele derulate în rândul cetățenilor ieșeni.

Site-ul Camerei Deputaților prezintă realitatea, nu secvențele trunchiate din articolul dumneavoastră: luări de cuvânt 191 (în 112 ședințe), din care declarații politice 56, declarații politice depuse în scris – 22, propuneri legislative inițiate – 85, din care 24 promulgate legi, altele se află pe fluxul legislativ în diferite etape.

La acestea se adaugă intensa activitate în calitate de coordonator al Departamentului pentru Educație Națională, în cadrul Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport, pe care am condus-o timp de trei ani, la care sunt și acum vicepreședinte – numeroase amendamente, rapoarte legislative, puncte de vedere pe legi, note de fundamentare și un dialog permanent cu ministerele partenere în implementarea politicilor educaționale, științifice, din domeniul tineretului și al sportului.

Cât despre votul cetățenilor, sunt sigură că acesta va arăta adevărul, asa cum arată și sondajele actuale, care explică toate aceste atacuri; votul cetățenilor va reprezenta opinia lor finală față de activitatea derulată în timp, atât în calitate de inspector general, profesor, consilier local, viceprimar sau deputat.

Am fost mereu conștiincioasă și implicată, am fost la „pupitru” sau la catedră, în fața elevilor, a profesorilor sau a colegilor deputați și am avut mereu responsabilitatea cuvintelor, a activităților și a deciziilor luate

Îmi pare rău că Iașul cultural este umbrit de astfel de abordări pseudo-jurnalistice, care încearcă să inflameze și să schimbe opinia publică, acum, în timpuri complexe, la comanda unor persoane, în necunoștință de cauză, amestecând fără reținere știri incomplete, frânturi de adevăruri cu știri false.

De aceea este normal să corectați, dacă se mai poate corecta, șirul de neadevăruri și interpretări pe care le-ați expus în articolul dumneavoastră”, a transmis Deputat PSD de Iași, Prof. dr. Camelia GAVRILĂ, VICEPREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT, ŞTIINŢĂ, TINERET ŞI SPORT.


Share
Citeste si   Prefectura IAȘI a distribuit materialele SANITARE pentru desfășurarea alegerilor PARLAMENTARE din 6 decembrie
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ