Share

Sinopsis film “Drum în penumbră”

Filmul este incontestabil un recital actoricesc al Margaretei Pogonat, azi conf. univ la o institutie de profil.

Subiectul filmului abordeaza convingator, cu autenticitate , o tema, o problema pe care de obicei nu o inteleg decat oamenii aflati nu pe suisul drumului, ci pe panta coboratoare a vietii. Ea nu-l va lasa pe el sa stie nimic despre trecutul ei. Se pare ca este un tratament ce poate fi aplicat pentru a fi sigura de omul iubit, pentru a afla daca este barbatul ce merita sa fie iubit, daca renunta la odiosul obicei de a-i scormoni trecutul.

El o iubeste impresionat de loviturile sortii femeii dar… daca aceasta va accepta sau nu ramane de vazut!

Final deschis.

Experimentul ei de psihologie, cautarea de ultim moment a fericirii, test aplicat cu sau fara succes , iata un film interesant, cu tema de actualitate in orice vremuri, ce evadeaza din banalitatea zilelor, din sablon, pentru a ataca cu curaj si sinceritate, o seama de aspecte de viata contemporana si cotitiana, “un film pe care l-am putea privi si ca o meditatie…” (D.I. Suchianu) matura asupra unor probleme suprasolicitate de cinematografie: Dragoste, Fericire, Intelegere si Comunicarea dintre doi parteneri.

Regizat de Lucian Bratu in 1972, ramane o performanta regizorala si artistica care merita a fi semnalata si aplaudata asa cum se cuvine filmului romanesc!


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ