Ieri, 05.08.2019 a avut loc ședința de Consiliu Județean Iași, în cadrul căreia singurul proiect discutat a fost ”REGIUNEA NORD-EST-AXA RUTIERĂ STRATEGICĂ 1: IAȘI-SUCEAVA”

Consilierii judeţeni au votat în unanimitate, la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţan de ieri dimineață, proiectul de hotărâre prin care se suplimentează devizul general al lucrărilor de modernizare a celor aproape 170 km de drum ai Axei Iaşi-Suceava. Discuţiile au durat două ore, în ciuda faptului că toţi participanţii au dat asigurări în mai multe rânduri că susţin alocarea a aproximativ 17 milioane de euro în plus pentru actualizarea costurilor.

Discuțiile pentru acest proiect sunt dezbătute de către aleșii județeni de doi ani, dar mereu nu a existat o finalitate a proiectului.

Replicile acide între consilierii județeni și președintele Consiliului Județean, Marcel Popa au fost prezente și în această sedință.

”Suntem în punctul în care cerem demiterea dumneavostră, domnule Președinte Marcel Popa, pentru jignirile pe care ni le adresați”, a declarat consilierul Constantin Șerban, din partea partidului PNL.

”Ați făcut niște afirmații, domnule Popa, care în percepția mea înseamnă atac la persoană folosind totodată și expresia ”o demagogie”. Cuvântul demagogie, domnule Președinte nu poate avea articol în față. Mi-a atras atenția afirmația că proiectantul, din start a afirmat că acest proiect nu poate fi făcut cu suma de 75 de milioane de euro, aici sunt de acord. Domnule Președinte cum explicați că multe proiecte de drumuri județene sunt la mâna proiectanților și constantăm că sunt și subevaluate de către aceștia?

Acești proiecțanți sunt plătiți din banii Consiliului Județean și ar trebui să fie mult mai atenți când întocmesc aceste proiecte. Rezultatul care este? Nu se prezintă drumarii la licitații și atunci mereu reluăm aceste licitații, se întârzie execuția lucrărilor și starea drumurilor este tot mai nefavorabilă. Eu, în calitate de consilier județean, vă spun că lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită. Domnule Președinte, vă rog să aveți o minimă formă de respect față de cei care vorbesc”, a declarat consilierul Constantin Șerban, din partea partidului PNL.

Președintele, Marcel Popa a răspuns afirmațiilor consilierului, Constantin Șerban, spunând: ”Dumneavoastră nu aveți ce spune, știți doar să mestecați mămăliga”

 

DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ