Share

Un drum comunal din comuna ieșeană Bălțați se află într-o stare deplorabilă de peste 20 de ani, din cauza INDIFERENȚEI Primăriei Bălțați

Dezastrul de pe drumul comunal din satul Cotârgaci, nu poate trece neobservat de către cetățenii întregii comune Bălțați.

Din ce în ce mai multe persoane reclamă nepăsarea autorităților față de starea IMPRACTICABILĂ a acestui drum de mai bine de 20 de ani.

În urma multiplelor reclamații primite pe adresa redacției, reporterii Ziarului „Bună dimineața Iași”, vor face cunoscute nemulțumirile cetățenilor din comuna Bălțați.

Localnicii spun că starea proastă a drumului îi afectează zilnic și în special în zilele ploioase. Localnicii au afirmat că nu au cunoștință despre un proiect al Primăriei de reabilitare și modernizare a acestui drum, și că una dintre problemele majore este atitudinea primarului care lasă de dorit. Acesta refuză orice dialog cu locuitorii comunei și continuă să ignore o problemă care ar fi trebuit rezolvată cu mult timp în urmă.

Citeste si   1 Decembrie, Ziua NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI! Semnificațiile și ISTORIA acestei DATE

„Promite mereu că va face, dar real nu se întâmplă și nu se schimbă NIMIC.”, a declarat un cetățean

Cetățenii din comuna Bălțați îl acuză pe Primarul Vasile AȘTEFANEI că manifestă un dezinteres total față de cei care l-au susținut și votat. Deși l-au sprijinit în lupta pentru funcția de primar, acesta pare să nu aibă nicio dorință de a iniția proiecte care să vină în sprijinul comunei, respectiv a locuitorilor acesteia.

Nepăsare fără limite în comuna Bălțați

Din spusele cetățenilor am aflat că drumul traversează și zona unde locuiește primarul comunei Bălțați, Vasile AȘTEFANEI.

„De 20 de ani suntem în această situație. Am încercat să îi explicăm domnului primar că avem nevoie de îmbunătățiri și dacă nu poate fi asfaltat, măcar să găsească o modalitate prin care să pietruiască acest drum care, pe timp ploios este impracticabil. De-a lungul anilor, toți localnicii i-am atras atenția și mereu promite că va rezolva această situație, dar nu se schimbă nimic. Când plouă este groaznic, iar noroiul este până la genunchi. Mai mult, nu vorbim de un drum de dimensiuni mici, ci de aproximativ 8 km de drum neasfaltat, care trece și prin zona unde locuiește domnul primar. Pe el pare să nu îl deranjeze această situație, dar pe locuitori vă garantez că, da!”, se arată în mail-ul trimis redacției Ziarului „Bună Dimineața Iași”.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „VISUL unui popor a fost ÎMPLINIT în urmă cu mai bine de un SECOL.”

Vasile AȘTEFANEI, primarul comunei Bălțați: „În momentul de față sunt în teren și mă ocup de acest lucru”

Reporterii „Bună Dimineața Iași” au încercat să obțină un punct de vedere și de la primarul comunei Bălțați, Vasile AȘTEFANEI care a menționat că în momentul de față (12.03 – n.r.) este în teren și se ocupă de reabilitarea acestui drum.

„Drumul este pietruit și funcțional. După ce vom face o nouă achiziție de piatră, cu siguranță vom reveni cu niște completări în zonele de drum deteriorat, după această iarnă. Aceste lucrări se fac sezonier sau/și anual. În momentul de față sunt în teren și mă ocup de acest lucru. În fiecare an ne-am ocupat de acest drum!

Acum, privind și altfel acest subiect, în satul Cotârgaci există câțiva cetățeni despre care pot spune că sunt influențați politic, dat fiind alegerile care vor avea loc în perioada imediat următoare. Eu vă invit și pe dumneavoastră să vedeți acest drum, iar dacă nu există piatră, eu plec acasă. Faptul că s-a degradat față de toamna trecută, este un alt subiect și asta pentru că s-a mai intrat pe el cu diverse utilaje, respectiv cu autogrederul. Într-adevăr, la marginea satului Cotârgaci, spre Mădrâjești, nu există piatră, acea bucată de drum fiind întreținută periodic de Primărie”, a declarat primarul comunei Bălțați, Vasile AȘTEFANEI.

Citeste si   (P) MARIUS OSTAFICIUC, președintele Organizației Municipale IAȘI al PSD și candidat la Camera Deputaților: „Se împlinesc astăzi 102 ani de când, la Alba Iulia, se decidea unirea TRANSILVANIEIcu ROMÂNIA”

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ