Share

Președintele Consiliul Judeţean Iaşi și conducerea Direcției Județene a Drumurilor și Podurilor Iași au verificat ieri și astăzi modul în care echipele de deszăpezire au intervenit pe drumurile județene în urma căderilor de zăpadă din ultima perioadă.

Dacă în zonele Pașcani, Hârlău, Vlădeni și Țigănași, operatorul care realizează intervențiile de deszăpezire a fost prompt și a asigurat în mod eficient viabilitatea drumurilor, nu aceleași concluzii au fost trase și în zonele Tomești și Prisăcani.

Astfel, pe DJ 249E Tomești-Țuțora și 249A Țuțora-Moreni-Prisăcani suprafața carosabilă era înca acoperită de zăpadă și nu erau urme de împrăștiere de material antiderapant (nisip și sare).

„Cu siguranță intervențiile pentru deszăpezire au fost mai eficiente după al doilea val de precipitații, dar nu sunt pe deplin mulțumit de modul în care toți operatorii din cadrul asocierii își fac treaba. Comparativ cu prima perioadă în care am avut cod galben de ninsoare în județ, acum nu am mai înregistrat drumuri județene închise sau pe care s-a circulat cu restricții. Am transmis directorului de la DJADP să atenționeze în scris operatorul din acea zonă. Trebuie să se intervină eficient și la timp atât pentru înlăturarea zăpezii de pe carosabil, cât și pentru împrăștierea de material antiderapant” a declarat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Maricel Popa a subliniat și faptul că aceste verificări pe teren vor continua și în zilele următoare și ori de câte ori va fi necesar.

Citeste si   75 de milioane de EURO pentru noul STADION de la IAȘI! Ciprian PARASCHIV: ”Când vom avea un STADION nou, veți auzi de un IAȘI mult mai PUTERNIC”

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ