Share

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi anunţă că începând cu data de 14 septembrie, în prima săptămână a anului scolar 2020 – 2021, au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus 6 elevi şi 6 profesori de la unităţi de învăţământ de pe raza judeţului Iaşi.

În momentul de faţă nu sunt înregistrate focare de infecţie COVID-19 în unităţile şcolare. Prin urmare, referitor la cazurile menţionate, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi efectuează în prezent anchete epidemiologice individuale, fiind vorba despre cazuri sporadice.

Cu privire la  posibilele cauze de infectare a acestor persoane, putem face referire la transmiterea comunitară sau la focarele familiale şi nu la o infectare cauzată de prezenţa la orele de curs desfăşurate în unităţile de învăţământ.

Pentru aplicarea măsurilor prevăzute de Ordinul Comun al MS şi MEC nr. 5487/1494/2020, în cazul apariţiei mai multor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o unitate/instituţie de învăţământ, se vor stabili măsurile ce se impun cu privire la desfăşurarea activităţii didactice, aplicându-se scenariile prevăzute în aceste situaţii.

Conform Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, constituit prin Ordinul nr. 192/17.07.2020 al Prefectului judeţului Iaşi, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 18.09.2020, şi în baza scenariului de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ preuniversitar din judeţul Iași, pentru perioada 21.09.2020- 25.09.2020, unitaţile de învăţământ de pe raza comunei Bivolari vor funcţiona conform scenariului galben. 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ