Share

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la apariția unui nou focar Covid-19 în Județul Iași, precum și actualizări în cazul unor focare mai vechi:

Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii ”Sfânta Maria” Iași – Secția Chirurgie Pediatrică 1 – 5 cazuri (5 cadre medicale)  de teste pozitive cu Covid-19 în urma testărilor.

Măsuri:

  • Izolarea cazurilor confirmate.
  • Monitorizarea stării de sănătate a personalului medical rămas în serviciu.
  • Etapizarea internării pacienților cronici chirurgicali.

Actualizări în alte focare existente deja:

Spitalul „Sf. Sava” Iași – În perioada 09 – 11.09.2020 au fost efectuate retestări atât la personal cât și la beneficiari. La aceste retestări 11 salariați și 19 beneficiari s-au negativat. În data de 14.09.2020 în unitatea medicală mai sunt pozitivi 19 salariați și 50 de beneficiari. (99 de cazuri pozitive în focarul inițial).

Citeste si   APIA efectuează PLATA ajutorului de stat în sectorul CREȘTERII ANIMALELOR

Institutul Regional de Oncologie – Secția de Îngrijiri Paleative – A fost testat întreg personalul secției și beneficiarii, în prezent existând în secție 4 pacienți, toți negativi. (26 de cazuri în focarul inițial).

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași – După testarea din data de 15 septembrie au mai fost confirmați 7 pacienți pozitivi. (31 de cazuri pozitive în focarul inițial).

Centrul de Servicii Sociale „C.A. Rosetti” Iași – La ultima retestare  au  mai fost depistați pozitivi 5 beneficiari. În prezent există în centru 22 de beneficiari  și un salariat cu test pozitiv. (69 de cazuri în focarul inițial).

“La nivelul județului Iași putem menționa apariția unui nou focar Covid-19, mai precis la Spitalul pentru copii Sf. Maria din Iași la secția de chirurgie pediatrică, unde au fost confirmate pozitiv 5 cadre medicale. Cadrele medicale au fost izolate, iar în ceea ce privește restul personalului medical ce își desfășoară activitatea în cadrul acestei secții, există o monitorizare permanentă a stării de sănătate. De asemenea, s-a trecut la o etapizare a internării pacienților cronici chirurgicali.

Mai menționam și câteva modificări în numărul de cazuri confirmate pozitiv, în ceea ce privesc focarele deja existente. Astfel, la Spitalul Sf. Sava, în data de 14 a fost efectuată o retestare a personalului medical și a beneficiarilor, în momentul de față mai sunt confirmați 19 salariați și 50 de beneficiari. În focarul inițial, au fost 99 cazuri pozitive. La Spitalul de Psihiatrie Socola, după testare, au mai fost confirmați 7 pacienți, iar la Centrul de Servicii Sociale C.A. Rosetti au mai fost depistați 5 beneficiari.

Conform datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică, astăzi, la nivelul județului Iași au fost confirmate pozitiv cu Covid-19 110 persoane. În ceea ce privește numărul mare de infectări, putem vorbi în continuare despre transmitere comunitară. Constantam apariția acelor focare familiale, ca efect al intoarceii din concedii și a relaxării în ceea ce privesc măsurile de protecție.

De asemenea, probabilitatea transmiterii infecției a crescut și pentru că este o lună în care a reînceput activitatea în mai multe domenii. Prin urmare, trebuie să fim foarte atenți, foarte precauți în ceea ce privește transmiterea comunitară, trebuie să respectăm măsurile de protecție și anume purtarea măștii care să acopere nasul și gura, respectarea distanțării fizice, igienizarea mâinilor și evitarea aglomerațiilor.” a declarat Marius VOICESCU, purtătorul de cuvânt al DSP Iași


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ