Share

La nivelul judeţului Iaşi, situaţia persoanelor care au călătorit în zonele de risc este următoarea

Pe parcursul zilei de ieri au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus la nivelul judetului Iasi. Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iasi, contact cu un caz confirmat în Varsovia si care era în autoizolare din data de 09.03.2020. Tot ieri a fost confirmat cu coranavirus si un bărbat de 42 ani din Iasi, internat pe 10.03.2020 si care a revenit din Venetia pe data de 02.03.2020.

Citeste si   Românii FUG la sate pentru a SCĂPA de IZOLARE! Ioana: ”Să stai ÎNCHIS la bloc e GROAZNIC, în schimb, la curte nici nu SIMȚI că treci printr-o IZOLARE”

Ambele persoane se afla internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Mentionam ca sunt in curs de desfasurare anchetele epidemiologice pentru a se identifica persoanele cu care bolnavii au intrat in contact.

Pana la acest moment, un numar de 38 persoane venite din Italia au fost plasate in carantina in spatiile special amenajate. Acestea au ajuns in judetul Iasi prin convoaiele organizate dinspre punctele de trecere a frontiere din zona de Vest dar si persoane ajunse pe Aeroportul Iasi cu cursele de Bruxeles si Eindhoven de ieri. Acestora li se asigura servicii de cazare si masa. Toate persoanele sunt fără simptomatologie specifică. De asemenea, un numar de 690 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate zilnic de către medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Pana in prezent 1076 persoane au fost izolate la dominiciu la nivelul judetului Iasi.

Citeste si   LIIS online sau despre DĂRUIRE, IMPLICARE, DEZVOLTARE în Săptămâna Educației Globale

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ